Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się z tego wyleczyć?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jakiś rok temu brałam antybiotyk i dostałam grzybicy pochwy. Poszłam do lekarza i "przeleczylam" to. We wrzesniu pojechałam na wakacje i przed okresem miałam bóle w podbrzuszu i pieczenie i swędzenie okolic intymnych. Wszystko sie uspokoilo, ale przed okresem zauważyłam ze często występuje swędzenie. Po wzieciu antybiotyku w lutym pieczenie i swedzenie sie pogorszylo i poszlam do ginekologa. Upławów nie bylo, ale ginekolog stwierdzil, ze to pewnie grzybica. Zastosowałam leki i jakos przeszlo dopoki znowu nie wzielam antybiotyku w marcu. Wszystko zaczelo sie od poczatku wiec poszlam do ginekologa. Ginekolog stwierdzil ze to nie grzybica, ale dal globulki na odkarzenie miejsc intymnych. Lek spowodował wręcz pogorszenie. Ciagle bolal mnie brzuch, swędzenie, pieczenie, dreszcze. Zrobilam nawet badanie moczu, posiew, ale nic nie wyszlo. Zrobilam wymaz wyszlo ze mialam duzo ilosc bakterii E. coli w pochwie. Zastosoalam kuracje Gynalginem (2 opakowania) i tak nie przeszlo. Po tej kuracji wybralam sie do kolejnego ginekologa, ktory dal mi kolejne leki przeciwgrzybicze do pochwowe i doustne, poniewaz skarzylam sie na swedzenie przed okresem i pieczenie ciagle i przy oddawaniu moczu do tego używałam żelu Neovaginal. Doktor zrobil posiew wyszedl ok. Ja już nie wiem co mam robić wczoraj caly dzien mialam dreszcze i ciagle mnie piecze, a dzis jeszcze bola mnie okolice intymne. Bralam milion lekow i nic. Prosze o jakas rade;/

Gość gość
Ty już dużo się leczyłaś, więc nie wiem czy Ci pomogę... moja metoda jest taka, że jak borę antybiotyk to probiotyk przez kilka tygodni, jak piecze i swędzi "bez powodu" to clotrimazolum. Myślę, że możesz spróbować, w sumie jak posiew jest dobry to powinno pomóc. Kup tantum rosa do irygacji, clotrimazolum i bierz probiotyk dobry. Tyle. Oczywiście jak masz dreszcze czy gorączkę to może trzeba coś więcej - nie lekceważ i idź do lekarza.

Gość gość
pewna jestes ze nie masz jakiejs niewyleczonej choroby wenerycznej?

Gość gość
no wlasnie chodzi o to ze nie lekcewaze, bylam juz u 4 ginekologow i zaden mi nie mogl ;/ Clotrimazolum ,pimafucort, pimafucin wszystko to stsowalam nic nie pomagalo;/ ja juz naprawde jestem bezsilna;/ nie wiem do jakiego lekarza z tym isc

Gość gość
nie wspolzylam z nikim. Jestem dziewica, wiec skad bym miala miec chorobe weneryczna?