Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpytasię

Ile zapłacić za gotowanie obiadów i odbieranie dziecka z przedszkola?

Polecane posty

Gość gośćpytasię

Córka miała wcześniej opiekunkę, która się nią zajmoała i gotowała nam obiady. Od kiedy córka poszła do przedszkola opiekunka nasza poszła pracować do innej rodziny. Chcę zatrudnić kogoś kto będzie o 14 odbierał córkę i na 17 ugotuje nam obiad. Zakupy robimy sami więc odpadają, wyżywienie jak najbardziej wchodiz w grę czyli zjedzenie kanapki bądź ugotowanie więcej i zabranie do domu. Praca wychodzi, że od 14 do 17,czyli 3h, sprzątać nie trzeba tylko ugotować obiad i popilnować córkę. Ile zaproponować za taką pracę?

Gość gośćula
30 zł dziennie

Gość gość
Dyche za godzine.

Gość gośćpytasię
10zł to kwota całkiem ok. Myslałam nawet sama by płacić za dwie godziny po 10zł czyli 20zł a za trzecią 15zł- tak jakby w ciągu godziny pani gotowała obiad i zajmowała się córką dlatego więcej. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi:P

Gość gość
Mysle ze 30-35 zl za dzień byłaby norma

Gość gość
Ja płaciłam opiekunce 10zł/godzinę, więc myślę że to mało 30zł za te 3 godzinki i jeszcze gotowanie obiadu. Do nas Pani przyjeżdżała opiekować się i nic nie robiła w domu. U Ciebie jednak musi przyprowadzić córkę, ugotować... jeżeli mieszka dalej to musi jakiś transport opłacić. No i dajesz jej godzinkę na obiad? ja gotuję w domu i rzadko kiedy mi się udaje w godzinkę... czasami i 2 godzin mało. Możesz się zapytać czy się zgodzi za te 30zł, ale to niewiele bo praca ciężka. I poszukaj kogoś z dobrą podzielnością uwagi - moja teściowa jak gotowała to wnuczek wyszedł do sąsiadów i zasnął u nich na tarasie w fotelu a babcia nie zobaczyła dopóki nie znalazł małego sąsiad i nie odniósł ;-( jak się robi jedno to nie drugie - jak opieka to nie gotowanie. Można wygospodarować czas jak się ma cały dzień, ale tak na godziny różnie może być...

Gość gość
Zgodnie z tym co napisala osoba wyzej zadna matka nie moglaby nic gotowac bo nie da sie robic tego majac dziecko w domu. Przeciez mala chodzi do przedszkola to juz ma co najmniej 3 lata. To nie jest niemowle. Moj nespelna dwuletni syn "pomaga" mi w przygotowywaniu posilkow i to dla niego swietna zabawa. A godzina na przygotowanie prostego obiadu to wystarczajaco

Gość gość
Do 21:39 Jasne. Ugotujesz makaron z pesto czy serem i zupę z mrożonki i już godz. na obiad. Nie opowiadaj głupot że za godz. ugotujesz normalny obiad.

Gość gość
35 zł. jak nic musiałaby dostać. Na dodatek ona musi do tego przedszkola dojsć albo dojechać i wrócić z dzieckiem. I sprężać sie żeby jakiś "zjadliwy" obiad ugotować.

Gość gośćpytasię
jeśli chodzi o dojazd do przedszkola to pani będzie musiała 15minut podjechać do przedszkola autobusem. A z przedszkola do nas to jakieś 10 minut pieszo z dzieckiem. Za bilet zwróce na tą linię autobusową żeby pani mogła dojechac i wrócić. Obiady będę ja planowała i kupowała co potrzeba. Zaznaczam, że żadne lepienie pierogów czy inne czasochłonne obiady.

Gość gość
moim zdaniem mimo wszystko 30 zł to za mało jeśli w grę wchodzi gotowanie. Jeśli chcesz jej tak mało zapłacić to sama gotuj wieczore na następny dzień. Jeśli ona ma być opiekunką i kucharką w jednym to zapłać jej więcej.

Gość gość
min 35 zł

Gość gość
ja bym za 30 zł nie stała przy garach.

Gość gośćpytasię
a 35zł dziennie jest ok? Czy może też za mało?

Gość gość
ja uwazam ze 35 jest ok

Gość gość
mało 10 za godzine,dojazd tez kosztuje ja mysle ze 40 zł

Gość gość
21.50 zależy co kto gotuje. Ja w godzinę zrobię zupę i to nie z mrożonek. W godzinę zrobisz spagetti. Ugotujesz ryż, do tego uduszona pierś kurczaka w kosteczkę i jakaś sałatka. I wiele, wiele innych. To nie problem akurat zrobić obiad w godzinę.

Gość gośćpytasię
dojazd opłacam tzn. kupuje ilet misieczny na ta linie autobusową żeby pani miała jak dojechać i wracać. Pytam o cenę już bez biletu.

Gość gość
A dlaczego kupujesz jej bilet? Tobie ktoś kupuje bilety do pracy? ludzie opamietajcie się! niedługo bedziecie placić opiekunkom że chciały wstać rano

Gość gość
W grecji.juz tak jest hehe

Gość gość
Ja jestem opiekunka. 2 godz dziennie sie dzieckiem zajmuje i mam placone 10 zl za godzz. Z tym ze jak jest pogoda to rodzice prosza by byc jak najwiexej na dworze oprocz opieki nie robie nic. Nie zgodzilab sie za ta kwote jeszcze gotowac bo co innego swoj dom swoje dzieci da sie pogodzic. Cudze dziecko to ogromna odpowiedzialnosc pilnuje jak oka w glowie nie wyobrazam w kuchni gotowac i nie miec dziecka na oku.

Gość gośćpytasię
chce kupić bilet, bo to tylko 3h dziennie, a znaleźć dobrą opiekunkę to wyzwanie. Mi zależy na jej komforcie też. Dlatego bilet opłacę i jedzenia nie żałuję.

Gość gość
Proste: tyle, ile ty byś chciała za taką samą pracę dostawać.

Gość gość
gość wczoraj , a jaki to jest wg ciebie "normalny obiad"? Uważasz, że "normalny obiad" to stanie przy garach przez pół dnia? Bo jak dla mnie "normalny obiad" to sycący w danych warunkach posiłek, latem to może być chłodnik plus sałatka makaronowa albo sama sałatka np. (30 minut z zegarkiem w ręku, wczoraj robiłam taki zestaw), zimą sycąca zupa gulaszowa (też kilkanaście minut na przygotowanie, potem gotuje się samo). Owszem, jak się chce i ma czas, to można i pół dnia na gotowaniu spędzić, ale nie rób z ludzi idi00tów i nie wmawiaj, że na co dzień to jest konieczne i bez tego to nie jest obiad! :o

Gość gość
35 zł dziennie za 3 godziny opieki to w skali miesiąca około 700 zł więc uważam, ze jak najbardziej ok. Plus do tego bilet. Ja placilam 1500 zł za 7 godzin dziennie

Gość gość
e, to musisz zatrudnić kucharkę, bo to tylko wykwalifikowane osoby są w ciągu godziny zrobić porządny obiad.

Gość gość
no nie wiem