Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na porod trzeba sie ze szpitalem umowic?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pomozcie please, bo jestem zielona w temacie.Czy jesli chce rodzic w konkretnym szpitalu, to musze im to jakos wczesniej "zameldowac", czy po prostu przyjezdzam, jak sie zaczyna?? Dzieki za odpowiedzi!

Gość gość
Mozesz przyjechac. Ale fajnie jest wczesniej zobaczyc porodowke. Moze zadzwon tam gdzid chcesz rodzic popytaj co i jak.

Gość gość
Dzieki:-) zadzwonie na pewno, ale tak wlasnie teraz zaczelo mnie to meczyc, stad pytanie:-) Mam jeszcze troche czasu:-)

Gość gość
Nie ma możliwości zaklepania sobie miejsca na poród SN. Jak już jest TEN moment jedziesz na izbę przyjęć i modlisz się, żeby było wolne miejsce. Zawsze mogą Cię nie przyjąć i odesłać do innego szpitala. Dlatego najlepiej przemyśleć wcześniej też wybór innego szpitala.

Gość gość
Jeśli odejdą ci wody, nie mają prawa cie odesłać.... Ale jeśli masz tylko skurcze, porodówkę zajęta, a ty nie masz rozwarcia to musisz liczyć się z tym że cię odeślą...nie możesz umówić się na poród ( poza planowanym cc)...zawsze warto mieć jakąś alternatywę... Mi zawsze odchodzą najpierw wody a dopiero potem mam wywoływane skurcze oxy( to i tak cięższy rodzaj porodu) ale przynajmniej mogę wybrać porodówkę... Są szpitale które wyznają zasadę nie odsyłać pacjentki, ale są też takie do których ciężko załapać się bez odchodzacych wód lub załatwionej położnej