Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość111

Głódówka jednodniowa

Polecane posty

Gość gość111

Witam, mam pytanie, bo dość dużo czytałam o głodówce jednodniowej (oczyszczającej) i jedyne czego nie jestem w stanie na ten temat znaleźć to czas trwania. Wiem, doskonale, że jeden dzień, ale w przeliczeniu na godziny? Chodzi o to, że jeżeli dziś (sobota) ostatni posiłek zjadłam o godzinie 18, a mam wytrzymać całą niedzielę i całą noc, czy to nie będzie zbyt długo? Rzecz w tym, boję się, że nie będę mogła spać w nocy z niedzieli na poniedziałek z powodu niesamowitych nudności i głodu, albo wstanę w nocy i przegram - zjem coś, co pogrzebie wszelkie wysiłki. Jak mam to w miarę optymalnie rozegrać? Pragnę dodać, że jestem już głodna, więc domyślam się, że z godziny na godzinę będzie tylko coraz gorzej. Pozdrawiam.

Gość gość
up, nikt nic na ten temat nie wie?

Gość gość
to dość pilne :( nikt nic nie wie, naprawdę?

Gość gość
Bez opieki lekarza możesz być o samej wodzie przez max 3 dni. Ale nie dłużej, bo może to być bardzo niebezpieczne. Nie musisz odliczać co do godziny, bo wpędzisz się w obsesję. Przed taką głodówką nie wolno Ci się napychać ani jeść ciężkostrawnych posiłków, a po niej też powinnaś zacząć od bardzo małych porcji i bardzo lekkich dań. Niezależnie od tego jak będziesz głodna po tym poście, to nie wolno Ci się opychać, bo możesz dostać skrętu kiszek, który jest bardzo niebezpieczny. Będziesz bardzo głodna, będzie Cię trochę brzuch bolał i będzie Ci zimno (gęsia skórka, w ekstremalnych przypadkach fioletowe paznokcie i dreszcze) i możesz odczuwać lekkie osłabienie, chociaż jeżeli ważysz zdrowo to nie powinno Ci się to tak dać we znaki. Chociaż szczerze mówiąc głodówki oczyszczające są lekkim mitem, bo organizm sam się doskonale potrafi oczyszczać i regenerować. Lepiej oczyścisz się zdrowym, pełnym błonnika i antyutleniaczy pożywieniem.

Gość gość
Przestań ją straszyć:P po jednym dniu nic jej nie będzie:D Zmień dzień głodówki na piątek. w weekend dojdziesz do siebie.

Gość gość
ja jak miałam grypę jelitową zrobiłam sobie głodówkę 24h po prostu dupa mnie już bolała i miała tego zwracania dosyć szczerze mówiąc nic mi nie było oprócz bólu głowy nawet jeść i pić mi się nie chciało piła troszkę tylko wody tak żeby sobie jedynie dzióbek umoczyć bo też po niej zwracałam

Gość gość
Nie straszę jej, tylko piszę to co wiem z doświadczenia. Poza tym nie znam jej wieku ani stanu zdrowia, dlatego obchodzę się z tym tematem ostrożnie.

Gość gość
No, ale człowieku jak nic nie zje w jeden dzień to nic jej się nie stanie.Nie rozumiesz tego?

Gość gość
i nieważne ile ma lat etc.

Gość gość
dziekuje slicznie, postaram sie do tego przygotowac w bardziej profesjonalny sposob :)

Gość Amelka95
Dla mnie głodówka to głupota, ale jak to woli :P W moim przypadku, a próbowałam już kilka razy, nie przyniosła pożądanych efektów, czyli utraty wagi. Znalazłam dla siebie lepszy sposób na odchudzanie i od początku czerwca zrzuciłam już 6 kg. Jem 5 posiłków dziennie, ale w miarę małych i przede wszystkim zdrowych - głównie warzywa, kurczak, nabiał, do tego ćwiczę w domu 3 razy w tygodniu po 45 min i biorę suplement diety therm line fast. Wszystko jest na dobrej drodze, bym do końca wakacji osiągnęła swój cel - 12 kg mniej z wagi początkowej.