Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jaka jest wasza ulubiona epoka historyczna?

Polecane posty

Gość gość
taka że jakbym cie spotkał to bym ci nasrał na ryj rozumiesz?

Gość gość
Cześć ruda.:) Moja to też średniowiecze, zwłaszcza wczesne. Swoją drogą, kto oprócz rudej wie, że lekarze w okresie epidemii dżumy w XIV-wiecznej Europie, wyglądali jak ptaki? http://grafik.rp.pl/grafika2/299307,305034,16.jpg

Gość gość
średniowiecze jest moją ulubioną epoką :-) lecz najbardziej uwielbiam początki państwa polskiego : pierwsi Piastowie , uwielbiam czytać wszelakie kroniki z tamtego okresu , mapy , idt.. mógłbym się zaczytywać w tym. Kształtowanie się państwa polskiego. No i lubię też czytać o średniowiecznych zamkach w Polsce. Po prostu... pasja :-)

Gość gość
chłonę historię jak gąbką i to faktycznie jest pasja.. w szkole byłem bardzo dobry z historii nawet chciałem studiować ale niestety wybrałem inaczej :-)

Gość gość
"Ale na tym zdjęciu jest Halle Berry odwrócona tyłem :(" Bo kafe obcina linki.:( 'A co do tych lekarzy, to chyba dośc powszechna wiedza, ich wizerunek jest w pewnym stopniu rozpowszechniony w popkulturze." To prawda, ale mimo wszystko jest wiele osób, które o tym nie wiedzą. "No i lubię też czytać o średniowiecznych zamkach w Polsce. Po prostu... pasja :)" To tak jak ja.:) No i oczywiście zabytkowe warownie.😍

A ja się niedawno głębiej zainteresowałam się historią, chyba w klasie maturalnej dopiero, zawsze w pewnym stopniu mnie fascynowała ale nie moge powiedzieć, żebym błyszczała z niej w szkole, moim ulubionym przedmiotem był raczej język polski.

Gość gość
no wiesz .. ja od dziecka mam historyczną pasję w dzieciństwie dużo czytałem książek historycznych . Pierwsza książka historyczna jaką przeczytałem to historia polski dla dzieci . :-)

Gość gość
kronika Galla Anonima jest też świetną lekturą :-)

Gość gość
Oprócz zamków i warowni zainteresowałem się też starymi cmentarzami wojennymi , zabytkowymi kościołami :-) to temat rzeka.. ale za to jaki pasjonujący :-)

Gość gość
Rokoko.

Gość gość
ta w której były smoki i dziewice

Gość gość
to było średniowiecze :) a smoki to tylko takie bajki

Gość gość
renesans . A najmniej lubie epokę oświecenia dla mnie niezrozumiała epoka

Gość gość
stawiam na renesans...a film to pewnie Maria Antoninia

Gość gość
Moje ulubione epoki to kreda i paleozoiczna

Gość gośćznikim
A mają starożytność zwłaszcza bliski wschód Asyria Imperium Perskie albo Saragorna Wielkiego skręca mnie jak widzę islamskich fanatyków niszczących dorobek tych kultur.Uwielbiam również starożytną Grecję bo tam narodziła się nasza kultura europejska.

Gość gość
Braveheart.

Ktoś chciał abym podniosła ten temat. "Uwielbiam również starożytną Grecję bo tam narodziła się nasza kultura europejska. " A ja nie lubie, mam jej dośc do za dużo o niej słyszałam podczas szkolnej nauki. Daj spokój, w szkole się tłucze do głów tylko ich mitologie, jakby nie można było innych, nordyckiej, słowiańskiej :P

Gość gość
"Daj spokój, w szkole się tłucze do głów tylko ich mitologie" Nie wiem jak teraz, ale w latach 90-tych jeszcze egipską i rzymską. "jakby nie można było innych, nordyckiej, słowiańskiej :P" O to to!

Gość gość
Byłbym zapomniał jeszcze o germańskiej i celtyckiej

Gość gość
Co do różnych mitologii, polecam wykłady Tomasza Nauwerka z Chorzowa, którego miałem przyjemność poznać osobiście. Bardzo dużo można się od niego dowiedzieć, nawet jeśli się mitologiami interesuje, a poza tym, to bardzo inteligentny i do tego skromny człowiek.