Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćautorka91

Jak zmusic miesiecznie niemiwle

Polecane posty

Gość gośćautorka91

Do spania na plecach z glowka na wprost. Od poczatku mialam problemy z jej glowka moja matka kazala ja przewracać na boki itd. Corka 2 dni po urodzeniu robila to sama z glowka ja ustawiam a ona po zlosci w inna Strone obrocila a matka do mnie ze trzeba ustawiac zeby sie nie odksztalcila teraz doszlo Jeszcze przewracanie na boki. Niby to wszystko ma byc pozniej az strach ze cos sobie zrobi. Wczoraj cwiczylam jej brzuch na podpartych raczkach i po 10 sekundach jak przewrocila sie na plecy bym zawalu dostala. Co robie zle?

Gość gość
jak zmusić autorkę tematu do spania na stojaco ? wie ktos?

Gość gość
nie gniewaj się, ale uważam że powinnaś zostawić dziecko w spokoju, jeżeli uważasz że coś jest nie tak idź do lekarza ortopedy i zapytaj.

Gość gość
Kładz jej jakies zabawki cos co ja zainteresuje raz z jednej strony lozeczka raz z drugiej,raz lewo,raz prawo.Lekarz tez mi zalecil zmienianie kierunku spania raz tak gdzie jest powiedzmy gira lozeczka a raz tam gdzie nozki.Nie rob nic na sile.

Gość gość
Od spania z glowa tylko na wprost tez sa deformacje. Dziecko musi zmieniac ulozenie. Druga polowe Twojego postu ciezko rozszyfrowac... Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Dziecko miesieczne ma lezec nieruchomo? Zainwestuj w monutor oddechu i spij spokojnie.

Gość gość
Jesteś chora! Noworodek "po złości "?

Gość gość
oszalałaś? miesięczne niemowlę bedziesz zmuszać do czegoś? idź do psychiatry a na razie nie słuchaj swojej durnej matki, metody ze średniowiecza.

Gość gość
Brałaś coś Autorko? Dlaczego ma nie leżeć na plecach? Tak - kładzie się raz na plecy, raz na jeden, raz na drugi bok

Gość Mama małej Kasi
Czy Ty nie przesadzasz? Miesięczne dziecko już zmuszasz w jaki sposób ma spać? To jakies chore?1

Gość gość
Jestes zaburzona, daj dziecku spac a nie wymyslaj

Gość gość
Szkoda mi się tego dziecka zrobiło :(

Gość gość
Możesz jedynie zachęcić... NIE ZMUSZAĆ. My córkę przekładaliśmy na drugą stronę łóżeczka bo zawsze odwracała się do zewnątrz. Niestety moja córcia miała uwypuklenie po jednej stronie czoła (bo częściej leżała na jednej stronie) ... teraz ma rok i niewiele widać.

Gość gość
Mam nadzieję, że to prowo. W razie gdyby nie - dziecko powinno spać tak jak lubi. Jeżeli lubi na boku to tym lepiej, kładź ją na boku, możesz podłożyć jakiś koc, zrolowany, żeby się nie przewracała. Raz na jednym, raz na drugim, wtedy główka będzie ok.