Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba_aniusia

pomocy szukam porad

Polecane posty

Gość gruba_aniusia

muszę schudnąć 25 kg i mam na to czas od dziś 13.07 do 28.09 czyli jest trochę dni. ale nie wiem jak mam to zrobić :( nie mogę ćwiczyć, tzn mogę spacerować - problemy ortopedyczne :/ lubię słodycze - zajadam nimi stresa, eh.. no ale teraz mam wakacje, i stres jest minimalny czyli idealnie by wziąć się za siebie. jest jeszcze problem w tym że jem zdrowo, nie jem chipsów, nie jem słodyczy na do dzień, na śniadania jadam owsianki na wodzie z owocami, na kolacje omlety z pomidorem czy ogórkiem, obiady jem normalne takie jak mama robi w domu, jem też jedną przekąskę kawę + owoc świeży sezonowy. zmieniłam już trochę swoją dietę ale nie chudnę :( potrzebuje każdej małej rady, triku? każda się przyda? może jakiejś super diety? propozycje? pomysły? będę bardzo wdzięczna :)) no i ważę obecnie 101 kg.. więc myślę, że waga powinna spadać szybko..

Gość gość
Najlepiej przez tydzień zapisuj co zjadłaś, ale dokładnie i nawet jedną żelkę czy kawę jak jest z mlekiem i cukrem. Codziennie sprawdź np. na stronie ilewazy.pl ile zjadłaś kcal. Może jesz zdrowo, ale za dużo? Tu masz kalkulator do obliczenia podstawowej przemiany materii : http://www.odzywianie.info.pl/kalkulatory-zywieniowe/kalkulator-cpm. Może nie jest on idealny, ale przybliży Ci chociaż mniej więcej ile możesz zjeść. Co do ruchu to przy takiej wadze pozostają spacery albo basen. Zawsze możesz też iść do lekarza i się zbadać np. tarczycę.