Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abilandia

Wprawianie zębów

Polecane posty

Gość Abilandia

Witam. Chciałabym uzyskać informację n/t wprawiania pojedynczych zębów. Otóż rzadko chodze do denstysty, bo bsrdzo się boje. Ostatnio zaczęłam leczenie. Niestety dwa zęby mam do usuniecia,jednak nie usuwam ich bo nie chce chodzic bez zębów. Moje pytanie jest takie, czy wprawia się pojedyncze zęby? Jesli tak to ile to kosztuje i w jakich miejscach moznsa sobie to wykonac?? Prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje

Gość gość
Pojedyncze zęby można wstawić na zasadzie mostu : między 2 opiłowane zęby z nałożonymi koronami wstawia się ten brakujący ząb. Koszt od 2100 i więcej. Można wstawić implanty ( koszt 1 ok.4000), w końcu można zrobić protezę ( będzie najtańsza, ale wyjmowana ! ).

Gość gość
skonsultuj to wyrwanie z innym dentystą

Gość Abilandia
Usuwanie jest nieuniknione, poniewaz zab jest calkowicie zepsuty i pekniety. A drugi jest w polowie uszczerbany. Takze wyrwanie to kwestia czasu

jeśli jest uszczerbiony, to można pomyśleć nad nadbudowaniem go na sztyfcie, jeśli korzeń jest w porządku, to może się udać go uratować. Jeśli nie, to oczywiście można wprawić tylko jednego zęba, co do ceny to zależy co się wybierze.

Gość gość
W zeszłym roku straciłam dwójkę w wypadku. Opcje trzy: implant oko 5 tys zł, na mostku i tu dwie ewentualności od 1100 zł za punkt (nakładka na jedynkę i dwójka która się na niej trzyma 2200) bądź 600 zł za punkt czyli w moim przypadku byłoby 1200 zł. Skorzystałam z opcji mostka za 2200, jak dla mnie super stomatolog to zrobił!!!! Nie ma szans, by ktoś rozpoznał, że to sztuczny ząb;) Było bólu jak cholera, mimo znieczuleń, ale jest rewelacja!

Też sądzę, że implanty są lepsze od mostu. Przy zakładaniu mostu musimy mieć spiłowane dwa dobre zęby żeby się trzymał. Implant trzyma się samodzielnie. Ja byłam zakładać implant w Klinice Odent w Warszawie i jestem bardzo zadowolona. Miła obsługa i profesjonalnie wprawiony ząbek. Nie widać czy to sztuczny czy mój zwykły :)

Gość gość
Można też wstawić sobie implant, ale to już trochę drozsza inwestycja jest. Warto wybrać dobry gabinet (np. http://www.medidens.pl/), w którym maja wszystkie niezbedne certyfikaty.

Gość gość
To już chyba zależy od tego, jakie kto ma fundusze do przeznaczenia na wstawienie zębów. Jeden wybierze implant, inny koronę, trzeci most. Warto znaleźć dobrego stomatologa (np. http://www.popkoadam.pl/), który będzie potrafił dobrze doradzić.