Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy uważacie że muzyka kształtuje osobowośc?

Polecane posty

A może odwrotnie - osobowośc wpływa na gust muzyczny? W sumie ja juz od dłuższego czasu zauważyłam że większośc fanow metalu ma dośc podobne cechy charakteru, tak jak większośc tych co bawią się na imprezach techno.

Gość gość
Tak, ja swego czasu słuchałem Michaela Jacksona i pialem jak kogut, teraz przerzucilem się na Eminem i pieje jak biały murzyn.

Gość gość
raczej to przez naszą osobowość ciągnie nas do konkretnej muzyki. Może mieć wpływ na pogądy czy niektóre zachowania, ale to od podstawowej osobowości zależy do jakiej muzyki będzie nas ciągnąć.

Gość gość
Uważam, że pewne typy osobowości ciągnie do takiej a nie innej muzyki, ale stałe słuchanie tej samej muzyki tą osobowość kształtuje i "podtrzymuje". Muzyka wpływa też bardzo na wrażliwość człowieka, bardziej bezpośrednio niż na samą osobowość.

na pewno muzyka świadczy o człowieku. prosta muzyka - prości ludzie.. no i analogicznie. żadna tępa pała nie słucha dobrej muzyki, nie spotkałam więc idiotów wśród fanów muzyki jakiej ja słucham

"Uważam, że pewne typy osobowości ciągnie do takiej a nie innej muzyki, ale stałe słuchanie tej samej muzyki tą osobowość kształtuje i "podtrzymuje" " Chyba tak właśnie jest :)

Gość gość
Ja słucham disco polo i w ogóle muzyki tanecznej jaką jestem? Hmmm

Gość gość
gość 21.56 - nie wiem czy się zgodzę z tym wpływem na wrażliwość. Poza tym gust muzyczny często zmienia się z wiekiem i naszą osobowością na którą dużo większy wpływ mają inne czynniki niż to czego słuchamy.

Gość gość
nikt nie słucha muzyki na siłę więc ta osobowość nie miałaby się jak utrzymać

"na pewno muzyka świadczy o człowieku. prosta muzyka - prości ludzie.. no i analogicznie. żadna tępa pała nie słucha dobrej muzyki, nie spotkałam więc idiotów wśród fanów muzyki jakiej ja słucham" A jaka to muzyka? :)