Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy nie maja co jesc i gdzie mieszkac a rzad przyjmuje i pomaga uchodzcom!

Polecane posty

Gość gość

Dla mnie to chore, tyle ludzi ściągnęli do Polski, dali im dachy nad głową i wszystko co niezbędne do życia , przez rok czasu Polska ma im wszystko zapewniać a po roku dopiero muszą spróbować radzić sobie sami, podczas gdy masa Polakow nie ma co jeść i gdzie mieszkać, co za chory kraj!

Gość gość
Ale co Ty gadasz?(piszesz) jak nie maja co jesc i gdzie mieszkac? Ja nie znam nikogo takiego, Polacy maja dosc kasy,biednych jest malo 8mln do 30mln ktorzy biedni nie są. Taka bieda a galerii handlowych coraz wiecej powstaje,na osiedlach i w centrach miast nie mozna miejsc parkingowych znalezc i co bieda tam kupuje i bieda ma az tyle aut? Przejrzyj na oczy

Gość gość
a teraz najlepsze będą im płacić 3000 euro żeby nie spiepszyli z polski na zachód głosujcie dalej na po

Gość gość
autorze tego tematu wiesz dlaczego nie masz kasy, ja już to wiem po jednym Twoim wpisie. Jesteś zwykłym debilem i dlatego sobie nie radzisz w życiu. Pozdrawiam :-)

Gość gość
W jakim ty świecie żyjesz oszołomie. Jaki tu dobrobyt ? Zamknij japę, jak o tych biednych ludziach nie masz pojęcia. Jasne, że nie stać biednej Polski na luksus przyjmowania takich i to też nie wiadomo czy to nie przyszli terroryści.

Gość gość
Ekonomii nie znacie. A fakty są faktami w Polsce bieda to mniejszosc.

Gość gość
Mniejszośc, nie mniejszość ale zawsze. Bieda jest. Więc może niech sie skupią na Polakach a potem zbawiają reszte świata.

Gość gość
Ja też nie widzę biedy w Polsce. Fakt, że są ludzie bogatsi i biedniejsi, ale nie znam ani jednej rodziny, ktora nie miałaby co jeść i byłaby w skrajnej biedzie. Wszyscy sobie radzą. wiadomo, że są rodziny bardzo ubogie, jednak jest ich niewielki odsetek, podobnie jak rodzin bardzo bogatych :) 90% Polaków to klasa średnia. Wystarczy przejechać sie jakimkolwiek autobusem miejskim... Gimbaza ma najnowsze telefony, tablety itd. W weekendy restauracje są pełne, w galeriach do przymierzalni takie kolejki, że często rezygnuję z zakupów :O że już nie wspomnę o samochodach. Gdzie ta bieda?

Gość gość
mniejszość ? to pojedzcie do takich kielc ,radomia ,tarnobrzegu czy tarnowa,galeri nastawiane i owszem ,pełne i owszem -o ile jest w nich tani hipermarket.

Gość gość
akurat jestem ze Stalowej Woli :D tak więc podobno biedne podkarpacie

Gość gość
i co w tej Stalowej widzisz ? wejdz na up ,na ogłoszenia o pracę,spróbuj znalezc robotę ! to co widzisz to efekt tyrki na emigracji,a nie wspaniałej bogatej i pomocnej Polski

Gość gość
przyjeli uchozcow a Polacy s********ja na zachod bo beznadzieja

Gość gość
GDZIE ty masz tych biednych Polaków? Nie znam ani jednej osoby, która nie miałaby co jeść i gdzie mieszkać.

Gość gość
jestem autorką tematu i ja akurat biedy nie klepie, mam co jeść i gdzie mieszkać,ale mówię tu o innych ludziach, którzy są w dużo gorszej sytuacji , Polakom bez pracy Mops daje jakieś śmieszne grosze, jałmużnę, jest masa rodzin które mieszkają bez ciepłej wody,wc, w domu z grzybem, a ile osób pisało choćby tu na kafe,że nie ma co jeść, a uchodźcom zapewnia się rok życia w dostatku!!!

Gość gość
owszem mamy co jeść i gdzie mieszkać ,tylko jakim kosztem ? 12 godzinną harówką za 1200 zł ,wiecznym zmęczeniem ,brakiem czasu dla rodziny, smutnym wzrokiem dziecka gdy odmawiamy mu kolejny raz rodzinnego wyjscia do kina ,bo i czasu nie mamy wszak pracujemy ,a i nie stać nas na to ...wszak pracujemy :(

Gość gość
a gdzie ty wyczytałas ze dają i m te 3 tyś ?? daj jakiś link jakies zródło ,bo jak tak to ja smaruję sie nutella i udaje ciapatego

Gość gość
Polacy uciekają za granice i tam otrzymują pomoc socjalną. Teraz czas na Polskę aby komuś pomogła. Gdy w Polsce wybuchnie wojna to Polacy też otrzymają pełną pomoc. Tak to się już kręci. To że polska nie przyjmie uchodźców wcale nie oznacza że w w Polsce ubedzie biednych ludzi. Tak to się już kręci i trochę empatii moi drodzy. Ci ludzie uciekli z piekła a w luczycie ile będą mieli euro . Naprawdę im zazdroscicie?

Gość gość
Polacy za granice nie jada po pomoc socjalna, jada bo zalatwiaja sobie najpierw prace i zyja z tej pracy a zasilek na dzieci to chyba normalne , ale w Polsce jak ktos juz napisal nic sie Polakom nie nalezy

Gość gość
no to wyjaśnij mi jak mam byc empatyczna skoro siódmy rok czekam na lokal socjalny ,mam tylko jedno dziecko i takim jak ja nie dają .Pracuję za minimum po 9-11 h dziennie i muszę bulić 1000 zł za wynajem !!! dopłata z opsu to 400 zł ,a gdzie rachunki ,życie ? Alimentów 400 zł ,rodzinny 106 zł. dlaczego ja polka płacąca tutaj podatki muszę tułac sie po wynajmowanych za całą pensję mieszkaniach a taki uchodzca dostanie wszystko na tacy? Że juz nie wspomnę o akcjach typu SZP ,czy innych ,gdzie jestem dyskryminowana bo przeciez mam tylko jedno dziecko i pracę ,jestem w świetnej sytuacji doprawdy !

Gość gość
Dlatego ja wyjechalam z Polski bo to co wyprawia nasz rzad to kpina, w innych krajach takim jak ty by pomogli

Gość gość
uchodźcy są na utrzymaniu unii a nie polski

Gość gość
Ci zarabiajacy do 2 tys zl to biedni wiec ta czy ten co ma 1200 to bieda. Wschod jest biedny ale to wlasnie ta mniejszosc, zreszta wielu jest samych sobie winnych,siedza we wsiach gdzie nic nie ma wiec jak moga oczekiwac lepszego bytu? Nie moga. To bieda na wlasne zyczenie a twierdzenie,ze nie moga wyjechac bo cos tam to czesto lenistwo. Zreszta na wschodzie ludzie sa biedy nauczeni, nie tylko tam ale tam najbardziej.

Gość gość
A jakby na Polske wjechali Rosjanie? Jakby spalili domy, zabijali dzieci i gwalcili kobiety. Jakby Polakom udało się cudem przeżyć i uciec do uk. I tu nagle Anglik wstalby i powiedział że się nie zgadza bo mało zarabia. Ponadto możliwe że Polacy to zlodzieje i alkoholicy. I co ? Mają wrócić skąd przyszli? Samotna mamo ... ja też w Polsce nie mam mieszkania socjlanego. Też jestem samotną matką i wyobraź sobie że nie czekam na litość. Ja też płace za wynajem mieszkania 1000 zl ale za trzy pokoje. Koniecznie zmien miasto ponieważ tam gdzie mieszkasz mieszkania są drogie a praca maloplatna.

Gość gość
Mieszkam w Krakowie czy mam jechac do wawy? Wyprowadzilam sie z Jasła za lepdzym życiem. ..

Gość gość
I co dobrze Ci sie zyje w tym Krakowie? Poszedles po najprostszej linii oporu i dotarles do jednego z blizszych miejsc. Wiem,ze to lipa ale trzeba o siebie walczyc, nie ma w Krynicy jedziemy do Nowego Sacza,okazuje sie,ze tam tez nie ma to jedziemy dalej i tak az sie ulozy. Ja nie twierdze,ze kazdy musi bo niektorym wygodnie ale jak ktos chce zarabiac musi dzialac

Gość gość
W Krakowie są bardzo drogie mieszkania. Pracy też nie ma za wiele. Zdecydowanie Kraków to nie najlepszy wybór. Pomyśl o innym mieście. Ludzie migruja po całym świecie w poszukiwaniu lepszego życia. Więc inne miasto w Polsce to nie koniec świata.