Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pietropanczez

czy dobrze zrobiłem?

Polecane posty

Gość pietropanczez

Witam. Moja młodsza siostra niedługo wychodzi za mąż, ja natomiast jestem singlem.. długo zbierałem się w sobie i zaprosiłem swoją koleżankę żeby mi towarzyszyła. Zgodziła się.. jednak od pewnego czasu zacząłem się zastanawiać czy nie sprawić jej jakiś miły upominek.. w podziękowaniu za spędzony czas, nie ma w tym nic więcej, żadnych podtekstów, podkontekstów.. nic.. jestem jej wdzięczny poprostu.. No i po długim zastanawianiu się, kupiłem jej kolczyki i wisiorek. Powiedziałem jej o tym.. ale stwierdziła że nie oczekuje niczego z mojej strony. Że nie jestem zobowiązany by na nią pieniążki tracić.. zaczęła mi wyliczać te i inne że była na wielu weselach i że nigdy żaden chłopak o niej nie pomyślał.. oznajmiłem jej, że ten chłopak jest inny.. czuję się tak że powinienem jednak pomyśleć o niej nawet jeśli ona nie oczekuje tego. Jak myślicie?

Gość gość
Zrobiłeś z siebie głupka.

Gość gość
Moim zdaniem przesadziłeś i to pewnie wpędziłeś dziewczynę w zakłopotanie. Zaprosiłeś ją, zgodziła się, trzeba bylo w podziękowaniu kupic kwiatka i tyle, biżuteria jest tu przerostem formy nad treścią.

Gość gość
Nie masz takiego obowiązku. Jak chcesz, to ją później zaproś na kawę, czy drinka. Albo Sam cały prezent zafunduj młodym, nie składając się z nią. Mógłbyś jej zapłacić za kosmetyczkę, ale już po tym co wcześniej powiedziała widzę, że się nie zgodzi. I ja ją rozumiem. Ona Ci pomaga, bezinteresownie, ale jednocześnie sama przecież też się będzie bawić na tym weselu, więc to nie jest takie straszne poświęcenie dla niej. ;) Po prostu kiedyś Ty jej pomożesz, jak będzie potrzebowała. Pójdziesz z nią na wesele, albo odwieziesz ją do domu z imprezy w nocy (na której Ciebie nie będzie ;P ), albo z rana na lotnisko.