Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża od razu po cesarce

Polecane posty

Gość gość

6 tygodni po cc dostałam okres. W ostatnim dniu miesiączki pękła nam prezerwatywa. Z racji tego że o córeczkę staraliśmy się kilka miesięcy (tak, wiem OKROPNIE GŁUPIE WYJAŚNIENIE) i byłam mamą karmiącą nie zdecydowałam się na tabletkę po. Tydzień później byłam u ginekologa na kontroli. Przepisał tabletki ale zalecił zrobić badania krwi Beta-hCG tydzień przed dniem spodziewanego okresu. Z racji tego że jestem w innym mieście gdzie nie chcą mi bez karty (prywatnie oczywiście) zrobić tych badań w pierwszym dniu spodziewanego okresu zrobiłam test i wyszedł negatywny. Minęło już ponad tydzień a miesiączki nie ma. Co robić? Czy to normalne? Czy wierzyć testowi?

Gość gość
wierzyc testowi i czekac na okres

Gość gość
Wierzyć testowi i się ry/pać

Gość gość
Nieee raczej nie jesteś w ciąży. Ja tego właśnie po porodzie się bałam wręcz panicznie.

Gość gość
to przez tabletkę, rozwala hormony i możesz mieć problemy z datą miesiączki. nie jesteś w ciąży. ale tabletka po to nie jest forma zabezpieczenia, ani gumka

Gość gość
Autorka napisała przecież, że nie zdecydowała się na tabletkę po ze względu na karmienie. Czytaj ze zrozumieniem. :O

Gość gość
Myślę ze ciąża jest mało prawdopodobna ale na przyszłość starajcie się współżyć w PEWNE dnie niepłodne. nawet jeśli zabezpieczacie się gumką. Sama wiesz ze może pęknąć. jeśli sama masz problem z wyznaczaniem dni płodnych to kup sobie mikroskop owulacyjny. Ja mam afrodytę i mogę ją polecić