Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna kontra  bestia

czy są tutaj kobiety które niegdyś wyglądały jak modelki a teraz są pasztetami?

Polecane posty

Gość piękna kontra  bestia

przepraszam za porównanie,ale tak się czuję :( napisze o sobie,obecnie mam 35 lat , do 29 r.ż bylam przepiękną kobieta z nienaganna sylwetka ,piersi b/c naturalne piekne sterczace uniesione,zero celulitu,oliwkowa cera,zielone oczy,piekne białe zęby,długie blond włosy. Nikt nie wierzył że jestem tuż przed 30 -dawano mi góra 23 lata. Poza walorami fizycznymi miałam i walory intelektualne,byłam ciekawa świata,miałam pasje,prowadziłam własną firmę i robiłam drugi kierunek studiów (z pasji). Kobieta idealna. I nagle niespodziewanie dopadła mnie depresja,nie wiem czy to przez Niego ,czy przez chorobe dziecka(tak dziewczyny urodziłam dziecko i nadal byłam piekna i powabna). Matko nawet nie potrafie juz stylistycznie pisać ! Na dzień dobry siadła koncentracja,pózniej tycie,sennosć znuzenie apatia. olałam firmę,olałam studia,on już nie wrócił ,dziecku się nieco poprawiło (powazna choroba) Minęło szesć lat a ja .. -ważę 84 kg (164 cm) -jestem prawie łysa -włosy lecą mi garściami !!! -mam straszny celulit ,naprawde bardzo duży. -w domu syf jak w melinie (nie pije,nie pale) -nie dbam o siebie ,myję sie co 2 ,3 dni . -od tych 6 lat nie pracuje ,nie mam ambicji. -żyje z gównianych zleceń byleby było na żarcie,pomaga mi ex. -zapominam słów ,nie pamiętam np co to znaczy malkontent - nie zapamiętuję w ogóle nowych info. -stale mi słabo ,śpię po 16-18 /h na dobę. -nie wychodze z domu prawie w ogóle Jestem wrakiem . dzisiaj byłam zrobić badania na tarczycę ,wczesniej leczyłam sie antydepresantami ,ale pomagały na chwilę. Czy ktos z was przeżył coś podobnego ?

Gość gość
Wygląda na dużą niedoczynność tarczycy, może być choroba Hashimoto. Opis pasuje jak nic..

Gość gość
ja po prostu nie mam siły do tej wanny iść , jak sie idę myć to szybko i tyle co niezbędne ,nóg nie mam siły ogolić ,golę pachy raz w tygodniu. NIestety rodzina uważa mnie za lenia i syfiarza. Jeszcze były (ojciec dziecka) jakos mi pomaga finansowo i przyjeżdza to posprzata ,dziecku ugotuje,ale i tak patrzy na mnie z obrzydzeniem

Gość gość
a z tym tyciem to przyznaję że żarłam ,żrę ,nie moge sie powstrzymać.Teraz np siedze mega głodna bo na 7 mam kolejne badanie i lekarka kazała minimum 15 h nie jesć ,a ja zawsze cos mielę ! od 8 do 1 w nocy !

Gość gość
A czemu Cię zostawił? Z powodu choroby? Mi tez się wydaje, że to z powodu tarczycy. To da się leczyć głowa do góry :)

smutne to, mnie pewnie czeka to samo.

Gość gość
nie przez chorobę ,wtedy jeszcze było ok ,był strasznie zazdrosny,wręcz chorobliwie , ciągle szukał moich zdrad,nie wierzył że taka piękna i mądra kobieta może go chcieć ! Był starszy o 14 lat ,ale bardzo go kochałam ,jak go poznałam był bankrutem a ja rozkrecałam firmę ,on nie miał nic,bał sie chyba. W sumie to ja nie wytrzymałam i podjeliśmy decyzję o rozwodzie.

Gość gość
A ile wcześniej ważyłaś? Możesz jeszcze wrócić do wagi przecież :) Jeszcze stres Cię postarzył ale da się to odkręcić.

Gość gość
Masz dziecko I dla niego musisz zyc ! Wazne zebys posxla do lekarza bo cos z hormonami nie wporzadku po ciazy tak bywa chociaz ja mialam wczesniej tez hormonalne problemy, nikt ci nie pomoze jak nie wykarzesz dobrej woli!

Gość gość
nie mam pojęcia ile ważyłam bo w tamtym okresie nie było potrzeby stawać na wadze, pewno około 50-55 kg. Nie,ja po porodzie od razu wróciłam do formy ,nikt by nie powiedział że kiedys rodziłam ,to sie zaczęło jak dziecko miało 4 lata

Gość gość
Współczuję Ci. Ale czuję się jak Ty. Tylko nie mam nadwagi i tak od 10 lat.

Gość gość
gość dziś A Ty badałaś sobie tarczycę? Poziom żelaza?

Gość gość
HIM dziś smutne to, mnie pewnie czeka to samo. x dlaczego tak uważasz ?

Gość gość
Autorko obstawiam że masz boreliozę !!!! Zrób badania koniecznie!!!. Miałam tak samo !!!! Do tego wszystko mnie bolalo .

Gość gość
Ja przy podobnych objawach mam zdiagnozowana martwię przysadki mózgowej. Idz do dobrego endokrynologa.

Gość gość
gość dziś Ojej jak to się wykrywa? Da się to leczyć?

Gość gość
to na boreliozę są jakies badania ? słyszałam że to trudno wykryć i leczyć . Moge mieć ,nigdy nie przywiązywałam uwagi do kleszczy ,łaziłam po łąkach ,lasach ...

Gość gość
Tak są badania warto zrobić western blott w kierunku boreliozy . Leczenie przewlekłej boreliozy jest bardzo ciezkie ,ja bralam rownoczesnie 4 antybiotyki nieprzerwanie przez 17 miesięcy. Większość objawów zniknęła niestety zostały bóle choć znacznie mniej nasilone. Jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat tej choroby to wejdz na stronę stowarzyszenia chorych na boreliozę tam jest wszystko na ten temat. W

Gość gość
Autorko nie przejmuj się kobiety po 30 tak już mają. Ja i moje koleżanki też do 30 byłyśmy piękne a po 30 zbrzydłyśmy. To normalne i każda tak ma więc spokojnie.

Gość gość
przestancie ja straszyc jakimis durnymi chorobami niestworzonymi :o Autorko prawdopodobnie to tylko depresja, ja mam to samo chociaz nie tyje bo staram sie nie obzerac.

Gość gość
Co za głupota, że po 30-tce już tak jest??!!?? Beznadziejna wypowiedź!! U mnie jest tak samo. Byłam na badaniach dopiero co. Tsh, ft3, ft4 w normie, morfologia w normie, potas, mg też. Oprócz chronicznego zmęczenia i bólu mięśni dodatkowo mam kłopoty z @. Przyczyny jak na razie nie znane. Tyle, że ja dbam o siebie. Też jestem pulchna, ale jestem czysta, ładne włosy, zadbane dłonie, subtelny makijaż, perfumy, maseczki i zawsze, zawsze w pracy, na ulicy, w towarzystwie jestem uśmiechnięta. Ukrywam się pod tą maską Wewnątrz jestem wrakiem, jednym wielkim, pełzającym smutkiem. Zajadam ten smutek i pustkę... I nie jest lepiej ani na chwilę..

Gość gość
u mnie jest i ten smutek ,ale i brak sił ,normalny brak sił zeby sięschylić ,siegnać po szampon ,maszynkę do golenia ,każdy ruch jest okupiony duzym wysiłkiem. Gdyby to była faktycznie depresja to leki by chyba pomagały ? a nie tylko na chwilę? i nie wierzę że po 30 tak juz jest , moje znajome po 30 wręcz rozkwitły!

Gość gość
dziekuje dziewczyny za rozmowę ,ale padam ,nie wiem jak ja jutro dojde na te badania ,bo autem juz od lat nie jeżdzę ,zero koncentracji ,boję sie. Dobranoc :)

Gość gość
Życzę sił i zdrowia i przypominam - postaraj się zrobic to badanie na boreliozę bo to ważne tym bardziej że miewalas kontakt z lasem. Ją jak zachorowała to padalam już o 21 w ubraniu do łóżka nie miałam nawet siły się rozebrać Zapominalam wyrazy nie umialam powtórzyć nawet prostego zdania , nie potrafilam się wyslowic nie mogłam wstać z łóżka .. . Dobranoc

Gość gość
A jeszcze mam pytanie ...robilas wyniki badań , jaki masz poziom białych krwinek ? Przy boreliozę są często poniżej normy . Ja miałam też bardzo niską temperaturę w granicach 35.2 - 35.5 C

Gość gość
ja po trzydziestce wyładniałam chociaż waga poszła mi trochę w górę ale cały czas uważam że znacznie lepiej wyglądam niż do trzydziestki więc to nie jest prawdą że wszystkie kobiety po przekroczeniu magicznej trzydziestki czy czterdziestki brzydną u wielu jest na odwrót

Gość gość
Nie jest tak ze po 30 sie brzydnie. Ja zawsze bylam szczupla, wysoka (173). Mam dwojke dzieci i po kazdym szybko wracalam do normy. Niestety po kilku latach lekarz przepisal mi zle leki, waga poszla w gore momentalnie ( nie bylam gruba ale duzo grubsza niz zawsze) i mimo ze te leki w koncu odstawilam to do figury nie wrocilam do tej pory a minelo z 6 lat. Ale za to, mimo przybrania na wadze zauwazylam ze dopiero teraz zwracam uwage facetow i to czesto duzo mlodszych :). Mam 44 lata i nie narzekam. Jak ogladam swoje stare zdjecia to jedyne co bym w sobie teraz zmienila to odjelabym troszke wagi ale nic wiecej. Moja twarz sie zmienila, jest dojrzala i mi to pasuje.

Gość gość
pewnie masz zatruty organizm grzybicą,to zabiera wszystkie siły ,nieleczone to środowisko dla raka,lekarze leją na to,jedz czosnek i wprowadz dietę która odkwasi ci organizm ,

Gość gość
doczytałam że jesz ciągle,to nie normalny głód to karmienie grzyba bo on jest głodny ,tacy ludzie budzą się w środku nocy bo muszą go nakarmić wybudza ich wątroba ,a wątrobę też oczyść np. ostropestem plamistym ale czosnek to podstawa,kapusta kiszona ,poczytaj o tym

Gość gość
od grzybicy dostaje się depresji ,a grzybicy dostaje się od tego co w sklepach:-) słodycze dodatki cukier ,i od leków na różne choroby :-) to wielki biznes