Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie badania na candide?

Polecane posty

Gość gość

witam jakie badania trzeba zrobic na candide ??? i skat to sie bierze?? zaczelam o tym czytac i chyba to mam dzis zrobilam test ze sliny i grube platy sliny opadly na dno.. ale chcialabym dokladniejsze badania. czy samo badanie kału wystarczy ???

Gość gość
skąd** sorki za błąd

Gość gość
ktos cos wie ???

Gość gość
nie ma na to posiewow swoistych, mzoesz sobie ogolny wymaz z ust zrobic albo inne badanie na ktorym rosna drobnoustroje potem ktos to oglada pod mikroskopem. Niby w badaniu zywej kropli krwii to widac, ale to kiepskie badanie, bo nie zlicza ile tych candidi by bylo, a miec to kazdy ma kwestia choroby jest w ilosci

candidia jest florą fizjologiczną organizmu, wyluzuj i nie szukaj chorób których nie ma

Gość gość
Candida to grzybica, jeśli podejrzewasz, że masz to niezwłocznie do lekarza! Testy domowe nigdy nie dają 100% pewności, a to co wygląda na grzybice wcale nią być nie musi. Nieleczona grzybica może prowadzić do wielu powikłań, w tym nawet bezpłodności więc nie rozumiem na co czekasz! Zbieraj się i leć do lekarza! Nie ma co się wstydzić, wbrew pozorom dużo ludzi ma taką przypadkłość, ja też miałam i to nic złego. Lekarz zbada, potwierdzi (warto też zrobić cytologię bo na tym to wszystko wykaże co się dzieje- jeśli jest to choroba układu płciowego), a potem tydzień leczenia i w większości przypadków masz to już z głowy :)