Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po pracy same ogarniacie dom i dzieci

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o to czy macie pomoc męża lub mamy czy teściowej czy może macie gosposie? czy wszystko robicie same? czy macie przy tym jakiś czas dla siebie? czy macie czas na zabawę z dziećmi ? jak to wygląda u was?

Gość gość
robie wszystko co opisałaś, sama, z pomocą męża i czasem babci nigdy nie jest zrobione do końca, posprzątane czy uprane, ugotowane jest, czasem ciasto z dziećmi bawimy się wspólnie, lub osobno, bo różnica wieku to 4 lata, ale dużo czasu poświęcamy dzieciom, natomiast sprzątanie leży

Gość gość
my oboje pracujemy i dzielimy się obowiązkami. Ja sprzątam, zmywam piorę , mąż gotuje i pali w piecu oraz zajmuję się samochodem Dzieckiem zajmujemy się oboje chociaż raczej więcej ja Ale musiałam walczyć żeby mąż zajmował się dzieckiem i gotował ponieważ teściowa go buntowała że żona ma robić wszystko w domu , sama zajmowac się dzieckiem i zawsze podac mężowi po pracy gorący obiad, a mąż to sobie moze majsterkować na placu

Gość gość
Sama nie, wspólnie z mężem. Mąż mi nie pomaga, bo łaski nie robi żę ogarnia własny dom. To taki sam jego obowiązek jak mój.

staram sie ogarnąć najlepiej jak moge, mąż pomaga :) a dziecko dziadkowie odbierają z przedszkola, moja mama często robi nam obiad to io tak duza pomoc!

Gość gość
Nie, wszystko ogarnia ze mna moj maz , obydwoje mieszkamy z dala od rodziny wie radzimy sobie sami , ciasta na weekend piecze maz bo ja mam dwie lewe do tego , sprzataniem sie dzielimy , nie przykladamy wagi do lizania domu , nie czyscimy fug szczoteczka do zebow i nie szorujemy listew przypodlogowych na kolanach , wystarczy raz w tygodniu odkurznie , scieranie kurzy mycie podlogi oraz toaleta wanna prysznic umywalki i oczywiscie kuchnia , szafki , plyta ,mikro itp. Gotuje kto pierwszy w domu , Mam czas dla siebie ale nie codziennie , dla dzieci mamy czas w weekendy a tak to kolacja lekcje jakis film familijny i spac

Gość gość
My z mężem też się dzielimy, do pomocy nikogo nie mamy :) Czasem tylko moi rodzice zaproszą nas na niedzielny obiad, czy przywiozą go do nas :) A w tygodniu dziecko dobiera ten, kto akurat może, ja gotuję, albo kupujemy jakiegoś gotowca w barze nieopodal domu. Co do sprzątania, to mąż zmywa podłogi w domu i porządkuje dwie łazienki, reszta ja. Ja też pilnuje prania, prasowania. Podwórko ogarnia ten, kto ma na to czas i siły. Jakoś dajemy radę :)

Gość gość
Dzielimy się z mężem, ale nie ma tego dużo bo jemy w pracy a dziecko w przedszkolu,poza tym w soboty przychodzi pani do sprzątania, za 4 stowki mamy spokoj