Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

15 miesięczne dziecko nie chce spać.....

Polecane posty

Gość gość

Córka skończyła 15mcy i ciężko położyć ją o normalnej porze. Jeszcze ponad miesiąc temu chodziła spać o 19:30-20:00 spała wtedy w dzień różnie, w zależności czy gdzieś wychodzilismy czy nie, np zasypiala na ok 30minut w wózku ok 9-11 a potem o 15 Teraz ciężko ją w południe położyć ale nie wytrzymuje bez drzemki i zaczyna marudzić ok 17 a jak wtedy się zdrzemnie to budzi się ok 18:30 a potem nie chce iść spać, próbowałam ja przetrzymać by położyć o tej 18:30 ale raz obudziła się o 21 a potem spać nie chciała i do nocy musiałam czekać aż pójdzie spać. Dzisiaj spala od 14:30 do 15:45 i ledwo ją położyłam, jeszcze nie śpi bo coś tam sobie gada pod nosem :-( Macie tak samo ? Co tu jeszcze można zrobić ? Córa jest nerwowym dzieckiem więc może to ma znaczenie

Gość gość
Wprowadź stały rytm dnia

Gość gość
Niestety tak :-( ciągle jest tak samo i nagle nie chciała iść spać w dzień codziennie jesteśmy na podwórku, wszędzie jest jej pełno więc no nie ma opcji powinna padać wieczorem a tak nie jest. Je raczej zdrowo, cukier ma ograniczany od samego początku bo nie jest to produkt niezbędny. Wieczorem ten sam rytuał, kąpiel, kolacja, herbata, położy u nas,poprzytulamu się i do łóżeczka i ryk :-(

Gość gość
*poleży u nas

Gość Darlas
Hmm, wiem że ostatnio pojawiły się misie, które pomagają usnąć dzieciom. Wydają tak zwany biały szum, co przypomina dźwięk, który dzieci słyszały w brzuchu mamy. Pomaga się wyciszyć i spokojnie zasnąć. Na stronie http://szumisiesklep.pl możesz zobaczyć. To jakieś rozwiązanie.

dziecko trzeba wymeczyc, u nas nie ma problemu z zasypianiem 6 miesieczne dziecko... duzo sie bawimy i turlamy po macie a pozniej otulona poduszka super mami zasypia na brzuszku

Gość gość
Jaka ta herbate pije ,bo moze przez to sa problemy z zasnieciem

Gość gość
Kladz ja spać raz dziennie w południe a przed tym niech się wylata na podwórku,zje obiadek i spać,pospi z 2Godz to wieczorem padnie o 20