Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chryzantemka123

Ciągle mam zaparcia :((

Polecane posty

Gość chryzantemka123

Moim problemem od dość dawna są zaparcia. Do tego często mam problemy z gazami. Jakiś czas temu zaczęłam się odchudzać (zwiększyłam ilość spożywanego błonnika) i zauważyłam poprawę. Niestety, kiedy wróciłam do normalnego trybu odżywiania, problem zaparć powrócił. Dodam, że nie działają na mnie: - czarna kawa na czczo - otręby żytnie, popijane dużą ilością płynów - ogórki kiszone Łączenie potraw typu ogórki kiszone + mleko też mnie nie rusza. Ewentualnie pomęczę się trochę z gazami i sytuacja wraca do poprzedniej. Efekt jest taki, że nawet, jeśli przez cały dzień prawie nic nie jem to mam wydęty brzuch i czuję się ciężko. Jest na to jakaś rada? :(

Gość gość
Kobieto mam to samo a lat 40 na karku.Ludzie niedowierzają jak ja mogę takie mieszanki robić i nic :( na sam widok sraczki się dostaje a ja nic .

Gość chryzantemka123
A ja mam dopiero 20 lat. Boję się co będzie potem...

Gość gość
napar z mniszka lekarskiego - pij 3 szklanki dziennie suszone owoce - najlepiej morele zawierają 2 razy tyle błonnika co śliwki ćwiczenia - np. poranny spacer, byle codzienny strączyniec ostrolistny - ale to ostateczność nie walcz z naturą nie próbuj powstrzymywać wypróżniania, a jak czujesz, że chcesz to idź nie wstrzymuj

Gość gość
Dzięki za rady. Wypróbuję, zwłaszcza ten mniszek. Nie wstrzymuję nigdy parcia. Problem w tym, ze ja go prawie nie odczuwam. Wszystko co zjem to w żołądku zalega.

Dziewczyny, jestem przy pierwszym opakowaniu Harmonetu. dziś wezmę 9-tą tabletkę. od 7 dni nie byłam na toaleciesad w ogóle nie czuję takiej potrzeby! zdrowo się odżywiam, zero słodyczy, dużo warzyw, zup. pije codziennie ok. 2 l wody mienralnej z cytryną. podejrzewam, że moje zaparcia spowodowane sa tabletkami. czy to normalne przy 1 opakowaniu? źle się z tym czuję, mam strasznie spuchnięty brzuch. jak moge temu zaradzić? czy to oznacza, że tabletki są źle dobrane?

Gość gość
nie wiem po kiego czorta zakladasz ten watek, skoro juz taki jest !!!!!!

Siemie lniane. Tanie a skuteczne. Gotowane czy moczone nie jest apetyczne ale wystarczy stary mlynek do kawy. Zmielic, posypac na jogurt czy dodac do obiadowej salaty. Zreszta poczytajcie sobie same .... polecam

Gość gość
Słyszałam, że siemię lniane jest bardzo kaloryczne. Czy to prawda?

Gość gość
glupie pytanie.............

Gość gość
Ja kupiłam babkę plesznik i babke jajowata. W zwykłym sklepie na półce ze zdrową żywnością. Koszt obu ok 20zl. Piję od wczoraj więc nie wiem jak na mnie zadziała ale opis brzmi obiecujaco

Gość gość
nie wiem czy mnie posluchasz bo brzmi to przynajmniej dziwnie...ale sprobuj tak: wez pol szklanki bardzo cieplej wody i wcisnij do niej cytryne...wypij na czczo ale badz blisko toalety.Pij bardzo cieple prawie gorace. Mnie pomoglo kiedys teraz juz nie mam z tym problemow.

Gość gośćada
W ciąży nie miałam kłopotu, natomiast po porodzie tak, wiem jak i co jeść żeby problem minimalizować, u dzieci nie jest już tak łatwo i u syna stosuję dicpeg junior, trudno go przekonać i zmusić do jedzenia czegoś czego nie lubi.

Gość gość
zawalone cale forum spamem tego gooooooowna, ktore notabene jest toksyczne dla jelit. po prostu jelita przestaja w sposob naturalny sie poruszac i klops na cale zycie. jestescie zmuszeni za kazdym razem wziac wspomagacz, by pojsc na kibel

Gość gość
ja jem co 4 godizny, to podstawa jeść regularnie ,wwczesniej też miałam duuuuuże problemy, odstawiłam też pieczywo (no czasem się złamię) i jem dużo owoców i warzyw a odkąd piję soki jesty jeszcze lepiej. ostatnio wyciskałam z tej wyciskarki http://f.kafeteria.pl/temat/f1/moje-sniadanie-p_6289957 i nie dość że dobrze oczyszcza to jeszcze pio takim soczku nie chce mi się podjadać między posiłkami a to była moja zmora i streasznie spowalnia tro trawienie.

Gość gość
Na zaparcia i wzdęcia farmaceutka poleciła mi double detox. Posiada błonnik, mniszek i aloes. Już drugiego dnia stosowania poczułam różnicę :) nie kosztuje dużo, w super-pharm można go kupić w niższej cenie. Farmaceutka zapewniała, że ma naturalne składniki i na pewno pomoże, bo sama stosowała- miała rację :)

Gość gość
Ja powiem tak,i to całkiem serio:-) paczka słonecznku dziennie i zapomniecie o zaparciach:-) przetestowane!

Gość gośćnn
Na mnie działa kefir i morele suszone, nie zastosuję w życiu żadnych czopków, lewatywy tym bardziej, saszetki jeszcze ujdą.

Zacznij znowu jeść błonnik - on oczyszcza wątrobę. Poza tym postaraj się wyeliminować białe pieczywo - zawiera ono gluten, który niszczy jelita.

Gość gość
Po dicopegu nie mam już problemu, spróbujcie, łatwy w stosowaniu, bez żadnego natychmiastowego efektu.