Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbunia29

Mam 29 lat i chce zacząć studia dzienne

Polecane posty

Gość balbunia29

Od roku akademickiego 2012/2013 chce rozpocząć studia Matematyka na UJ licencjackie dzienne a potem jak skończę 2 stopnia dzienne. Nie podoba mi się obecna praca call center bardzo chciałbym robić coś innego np. doktorat. Wcześniej studiowałam pedagogikę.Rodzice powiedzieli że bez problemu będę mogła być przez te 5 lat na utrzymaniu,bo pracy obecnej chyba nie pogodzę ze studiowaniem.Co myślicie o tym? będę miała lepsze perspektywy na przyszłość,tak jakbym przeniosła 9 lat wstecz i miała przed sobą całe życie

Gość gość
Najpierw sprawdz datę w kalendarzu ... Hallo - mamy 2015 !!!

Gość balbunia29
oczywiście miało być 2015/2016 z rozpędu kliknęłam w złe klawisze które są obok siebie :)

Gość gość
Po co ci studia ? Będziesz za parę lat mgr bez doświadczenia zawodowego

Gość gość
Szczerze to ja mam 23 i sie waham czy isc na dzienne mgr a ty 29 i w ogole o tym myslisz?

Gość gość
idź, w call center nic dobrego cie nie spotka, nie słuchaj tych na górze, śmieszni są :D

Gość balbunia29
gość dziś Skoro mam możliwość zmienić swoją sytuacje tzn. praca której nie lubię, dlaczego mam nie skorzystać

Gość gość
Ja uważam, że warto studiować. Sama mam zamiar iść na studia podyplomowe, wybrałam już nawet uczelnię www.ignatianum.edu.pl w Krakowie. Warto się cały czas dokształcać i podnosić swoje kwalifikacje

Gość gość
wybacz ale gdzie ty bedziesz pracowac po tej matmie? nie chce byc niemila ale daruj sobie.

Gość gość
Warto, idz na studia i nie patrz sie na innych. Po skonczeniu masz jeszcze minimum 30 lat pracy przed soba, a starsza bedzisz tak czy inaczej, ze studiami czy bez nich. Wiec moze warto zaryzykowac? Ja mieszkam w Niemczech i niektorzy moi znajomi studiowali nawet 10 lat i po 30 skonczyli i wszyscy znalezli prace.

Gość gość
ty się boisz pracy i dorosłego życia lepiej uciec w kolejne studia albo rodzić dzieci, po tych studiach będą kolejne albo wieczne rodzenie dzieci do menopauzy tylko co będzie później rodzice żyć wiecznie nie będą a nikt nie będzie chciał zatrudnić osoby która nigdy nie istniejała na rynku pracy