Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wipo

jak przekonać rodziców do tatuażu ?

Polecane posty

Gość wipo

witam! Mam problem a mianowicie chce zrobić sobie tatuaż na klatce piersiowej, czyli w miejscu nie widocznym na codzien. Specjalnie wybrałem takie miejsce żeby rodzice nie narzekali pomimo że na rękach też bardzo mi sie podobają , a mimo wszystko mam taki problem że rodzice nie chcą sie zgodzić... Mam 21 lat czyli mam prawo sobie zrobić tatuaż bez ich zgody ,ale oni mi mówią że do puki mieszkam w ich domu to nie ma tatuaży , a jeśli chce już sobie zrobić to mam sobie poszukać nowego miejsca zamieszkania.. Prosze bardzo was o rady jak ich do tego przekonać.. dodam że już od dawna chciałem tatuaż i że to nie jest mój tygodniowy wymysł i co do tego to już jestem zdecydowany w 100%

Gość gość
Wyprowadź się

Gość gość
no bardzo ambitna podpowiedź.. jeśli masz pisać takie rady to weź nie pisz w ogóle matole, bo gdybym miał taką możliwość to bym się wyprowadził już dawno

Gość gość
no i co, zrobisz sobie i serio cie wyleją z chaty? Pewnie kojarzy im się to ze światem przestępczym. Co poradzisz. Obrażą się na jakiś czas, ale pewnie im przejdzie.

Gość gość
No to musisz jeszcze poczekać z tym tatuażem, może do tego czasu Ci przejdzie

Gość gość
hmm nie wiem czy serio czy nie ,ale mimo wszystko wolał bym im do tego przekonać.. no ale masz racje im sie to kojarzy z kryminalistami , że tatuaże tylko oszpecają ciało a że ja mam "takie ładne wyćwiczone ciało i że tylko je sobie tym tatuażem je zepsuje" kurcze czemu po prostu nie mogą zrozumieć że mi sie to podoba i że to jest moje ciało a nie ich i oni swojego ciała "nie będą szpecić " a co do czekania to już czekam od kilku i od paru lat sie nad tatuażem zastanawiam ale sam chcialem zobaczyć czy na pewno to mi sie tylko chwilowo nie spodobało ale teraz po kilku latach wiem ze cały czas mi sie to podoba i to coraz bardziej .. a czekać już więcej nie mam zamiaru..

Gość gość
oni chcą po prostu dobrze dla ciebie. Kolczyk zdejmiesz, a tatuażu nie wymażesz gumką do mazania. Przypominam, że są zawody, w których ta2 jest zakazany.

Gość gość
dobrze ale to już jest przecież moja sprawa czy kiedys mi sie to odwidzi czy nie .. przecież im nie każe robic tatuażu. Zdaje sobie sprawy że są zawody w których nie można mieć , ale ja chce być strażakiem a w straży można mieć ,a poza tym nie robie w miejscu widocznym ...

Gość gość
no to zrób i tyle... Widzieć tego od razu nie muszą. Najwyżej się poboczą przez chwilę, bo co... Serio wyrzucą cię z chaty?