Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prz3m3k

ucięty kawałek opuszka palca

Polecane posty

Gość prz3m3k

Witam! W piątek w pracy miałem wypadek... Mianowicie podnosiłem pudełko w którym były rozbite talerze. Jeden z rozbitych talerzy ściął mi opuszek palca. Początkowo odkaziłem ranę i założyłem opatrunek, który szybko przesiąkł. Założyłem więc kolejny ale i ten szybko przesiąkł. Po powrocie do domu odkaziłem ranę ponownie wodą utlenioną i założyłem kolejny opatrunek + plaster. Ten wytrzymał w dobrej formie do rana. Jednak po paru godzinach od wstania z łóżka chciałem wymienić opatrunek. Podczas tej czynności rana na nowo się otworzyła gdyż stary opatrunek przykleił się do rany. Krwawienie jednak było nie wielkie więc zakleiłem ranę tylko plastrem. Teraz chciałem wymienić plaster lecz ten znowu przykleił się do rany... Po dłuższej chwili delikatnego odklejania udało się. Mam pytanie jak najlepiej leczyć taki przypadek? Zakładać codziennie nowe plastry ? czy lepiej opatrunki ? jak często je zmieniać itp itd... poniżej wklejam link do zdjęcia palca http://oi61.tinypic.com/b4ueyh.jpg

Gość gość
Opuszkę palca straciłeś, a nie opuszek :O Pytać o leczenie trzeba lekarza, a nie na forum

Gość gość
Idź do dr. Wypadek przy pracy. Odszkodowanie się należy. Za opuszki płacą więcej niż za złamanie, bo tracisz czucie na zawsze.