Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość888

samotnosc w uk

Polecane posty

Gość gość888

witam, zakladam ten watek aby moc porozmawiac lub wyzalic sie na temat samotnosci w UK. Od dluzszego czasu nie mam znajomych i z trudem ich poszukuje. Moj maz rowniez. Urodzilam dziecko, teraz sie nim opiekuje. Kiedys pracowalam z ludzmi, mialam zawsze z kim poplotkowac. Kiedy zaszlam w ciaze potracilam znajomych. Sama przestalam sie kontaktowac bo czulam sie gruba, brzydka, slaba. Bylam chora na gestoze, polozne lekcewazyly moje objawy. Nabawilam sie depresji a po porodzie atakow paniki i musialam udac sie po leki uspokajajace do psychiatry. Czas uleczyl rany, czuje sie swietnie, ciesze sie zyciem na nowo. Problem w tym ze ciezko mi znalezc znajomych. Chodze z dzieckiem do playgroupow, na plac zabaw, czasami z kims porozmawiam ale brakuje mi kogos typu przyjaciolka lub dobra kolezanka. Chcilabym miec kogos takiego do kogo zadzwonie, wyzale sie, poopowiadam glupoty, rowniez zaprosze na kawe i ciasto do siebie do domu. Moze ktos mi podpowie jak powinnam szukac albo zachowywac sie aby ktos mnie polubil i zobaczyl we mnie pomocna i mila osobe. Moze ktos czuje sie rowniez samotny jak ja. W takim razie zapraszam do pn Londynu, byloby bardzo milo.

Masz męża więc nie jesteś samotna. No chyba że mu nie ufasz.

Gość gość
ja mieszkam w de i też czuję się samotna, a też mam męża

Gość gość
Nie ma konkretnej recepty na poznanie znajomych. Jak masz dziecko to pewnie najszybciej poznasz inne mamy bo raczej osoby bezdzietne nie szukaja za bardzo kontaktu z dzieciatymi, Jak chodzisz na playgroupy czy place zabaw to tam najlepsze miejsce na poznanie kogos. Nieraz musisz zrobic pierwszy krok i jak np slyszysz ze kots mowi po polsku podejdz i sie zapoznaj. Albo zagadaj o czyms. Na facebooku sa tez rozne grupy wiec moze tam poznasz jakies mamy ze swojej okolicy.

Gość gość
możesz tylko być sobą, udawanie kogoś i tak wyjdzie prędzej, czy później.... zobacz, czy nie ma na fejsie jakiś grup mamusiek okolicznych, ja tak poznałam kilka koleżankek

Gość gość
A ja die chętnie z tobą zaprzyjaźnię , jestem w mniej więcej w takiej samej sytuacji jak ty ... Z tym ze nie potrafię zaczepiać ludzi ...napisz skąd jesteś?!

Gość gość
Jak wam zle to wracajcie do PL nieudaczniki jedne, tak sobie z kazdym pogadacie na ulicy cfele hahahahaha

Gość gość
Cwel to twoj stary haha

Gość gość
do gość dziś , w ryj ci to ja moge dać cfelu siedzacy w uk na socjalu tepy koniotrzepie z brytyjskim grzybem xD

Gość gość
Najpierw skoncz gimnazjum bingolu jednostrzalowcu u mamusi na garnuszku w PL :D

Gość gość
Ty skoncz skrwysynu buahahahah