Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elternity

Piękna małopolska dla obcokrajowca

Polecane posty

Hej :) W niedługim czasie odwiedzi mnie mój znajomy który przyjeżdża do Krakowa na 3 dni. Zatrzyma się u swoich znajomych, ale organizacja jego czasu wolnego należy do mnie. Problem polega na tym, że był już w Krakowie 5 albo nawet 6 razy i "wymyślić" coś nowego jest mi na prawdę trudno. Ja również nie mieszkam w ścisłym centrum ale na obrzeżach oddalonych ok. 45-50 min busem, dlatego nie znam bardzo dobrze ani krakowskich dyskotek ani klubów ani jakiś przytulnych knajp(ani nawet nie chciałam tam spędzić dużo czasu gdyż pogoda ostatnio bardzo nas rozpieszcza :D ). Jest to osoba na której mi...zależy i dlatego chciałabym "dobrze wypaść" pokazując mu swoją okolice, oprowadzając i miło spędzając czas. Z drugiej strony nie mam ani prawa jazdy, ani samochodu a ciągnąć kogoś autobusami kto i tak będzie zmęczony podróżą (wylatuje z Madrytu do Berlina, w Berlinie zostawia walizki w mieszkaniu i wsiada w autobus do Krakowa) też nie jest fajnie...z drugiej strony myślałam o wynajęciu w 2 dzień samochodu i pokazaniu mu małopolski (Niedzica, Czorsztyn, Zakopane, może spacer nad Morskie Oko?) ale też nie chce go narażać na nie wiadomo jak wielkie koszty...i prowadzenie samochodu(on posiada prawo jazdy, ale czy będzie chciał kierować tu, w Polsce?...mówi że jeździmy bardzo nieostrożnie, ale generalnie nie ma nic przeciwko) jeśli znacie jakieś fajne atrakcje na które ja nie zwróciłam wcześniej uwagi, proszę bardzo serdecznie o pomoc, dodam że był już i w Oświęcimiu i w Wieliczce (sam organizował wycieczkę dla swoich znajomych w marcu, więc dobrze zna te okolice :/ ) w Niepołomicach nie bardzo jest co robić...jest tam tylko "zamek" i nic więcej...a ja na prawdę chciałabym pokazać mu coś, co zrobiłoby dobre wrażenie i zorganizować to w miarę "płynnie". Nie był nigdy dalej na południu Polski a zdjęcie ze szczytu Sokolicy które zrobiłam na jednej z wypraw w góry zrobiło na nim wrażenie...stąd pomysł na wyjazd w góry. Będę wdzięczna za każde wskazówki i porady.

Gość gość
planujesz z nim seks bez gumki?

Gość gość
Skoro nie chcesz go naciagac na koszty to sama zapłać za auto ktore to TY chcesz wynająć i wiezc nim swoj tylek.

Gość gość
Fajną opcją wydaje mi się wynajęcie miejsca w hotelu ze spa i ładnym widokiem. Osobiście polecam hotel Łysoń w Inwałdzie http://www.parkhotellyson.pl . Jest tam spa, więc będziecie mogli wypocząć, mają rewelacyjną restaurację, więc można dobrze zjeść i pogadać w miłej atmosferze, a co najważniejsze w pobliżu są bardzo ładne szlaki turystyczne w Beskidzie Małym - powinno mu się spodobać :)

Gość Sergina
Z tego co się orientuje to większość turystów nie opuszcza Krakowa, ba co ciekawsze to nawet nie opuszcza okolic Rynku. Wyjątkiem jest transport na lotnisko. Jeśli z takim typem turysty macie do czynienia, to polecam Wam te namiary na hotel przy Rynku- http://www.palacbonerowski.pl/

Gość Winetkaxx
Bardzo dobre namiary i ofertę posiada też ten hotel- http://www.hotelwitek.pl/ Ceny na pewno posiada konkurencyjne- co warto mieć na uwadze.