Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiziana 123456

PCOS bledna diagnoza

Polecane posty

Gość luiziana 123456

Witam, mam do was pytanie. Lekko po 20 mialam epizody zwiazane z zaburzeniami cyklu, ginekolog od razu stwierdzila policystyczne jajniki w badaniu usg. Nie mam innych objawow jak otylosc czy nadmierne owlosienie. Podala mi tabletki anty, ale ja nie moge ich przyjmowac i po pol roku odstawilam na co pani doktor oburzyla sie twierdzac ze to dla mnie jedyna metoda na bycie zdrowa i unormowanie cyklu. Po odstawieniu tabletek cykle wrocily do normy choc byly dlugawe 32-36 dni. Po pol roku od odstawienia tabsow zaciazylam, ale poronilam :( zmienilam lekarza i zapytalam go o moje policystyczne jajniki na co on zrobil wielkie oczy i powiedzial ze on tu zadnych policystycznych jajnikow nie widzi. Czy u ktorejs z was diagnoza byla zle postawiona? Nie wiem co mam o tym myslec, chce znowu starac sie o dziecko ale caly czas mam w glowie slowa spanikowanej pani doktor sama nie wiem co o tym myslec, prosze pomozcie

Gość gość
Ja miałam półtora roku temu zdiagnozowane PCOS przez dwóch różnych lekarzy. Na zdjęciach usg były wyraźne łańcuszki torbieli w jajnikach. Nie leczyłam tego bo nie chciałam ingerować w swój układ hormonalny tabletkami anty (kiepskie doświadczenia). W międzyczasie rozpoczęliśmy z tż starania o bejbi. Tydzień temu na kontrolnym usg jajniki czyste, lekarz który mnie prowadzi stwierdził że jajniki pracują prawidłowo. Także mam podobną sytuację. Dodam, że w międzyczasie stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy i od roku przyjmuję leki z tego powodu.

Gość luiziana123456
U mnie nic nie stwierdzono, lekarz mi tylko powiedzial ze gdybym faktycznie miala torbielowate jajniki to nie zaszlabym w ciaze tak szybko. Jestem troche "poobijana" po stracie ciazy, szczescie w nieszczesciu ze byl to wczesny tydzien, ale chce sie starac znowu. Jestem ciekawa jak to jest z tymi jajnikami, czy to mozliwe zeby lekarz sie pomylil a moze jajniki wrocily do normy, nie wiem sama i szukam osob, ktore maja podobne doswiadczenia