Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka angielskiego

Polecane posty

Gość gość

Jakie polecacie książki albo programy żeby samemu się nauczyć języka?

Gość gość
bo ostatnio koledzy się ze mnie śmiali, że nie umiem angielskiego :(

Gość marrtyy
Książki to nie wiem, teraz jestem na kursie językowym w speak upie, według mnie to lepsza opcja niż samodzielna nauka, do tej zawsze miałam słomiany zapał

Gość gość
tez wydaje mi sie, ze szkola jezykowa jest lepszym pomyslem. ja osobiscie chodzilem do licolna w krakowie. :)

polecam jakies kursy jezykowe w internecie, jest ich sporo i za darmo, wystarczy pogooglac ;)

Gość anastazja rarak
tez polecam szkoly jezykowe. u mnie to akurat byla akademia jezykowa, cale szczescie ze udalo mi sie ja znalezc, bo ogolnie w trojmiescie jest trudno ogarnac cos dobrego

Ja korzystam z aplikacji na androida http://langmission.pl/ którą niedawno sobie ściągnełam na smartfona. Pomaga mi w zapamiętywaniu różnych słów. Zwłaszcza, gdy nudzę się w kolejce po pieczywo czy w aptece. I powiem wam że łatwo utrwala przyswojoną wiedzę. W ciągu tygodnia nauczyłam się ok. 200 słów, co wcześniej graniczyło z cudem.

Gość gość
Hej wszystkim . Wybaczcie , ale samemu się uczyć języków to tak troche niebardzo .

Gość gość
dlatego najlepiej dorwać cudzoziemca ;) :p

Gość gość
polecam język francuski ... bardzo przyjemny w nauce :}

Gość LeticiaC
ja nie znam np książek by się samemu uczyć , jeszcze od podstaw. Może dlatego ,ze ja angielskiego ucze sie od małego , począwszy od kursów ( gdzie chodziłam jako 12 latka ) potem poprzez szkołę , pisałam mature z angielskiego i poszłam na studia w tym kierunku. Wiesz co ? autorze wątku ? wejdź sobie moze na stronę need a school , tam masz szeroki wybór szkół językowych , korepetytorów, może z tgo skorzystasz ? ;) Strona fajnie skonstruowana .

Gość Burn
Ja bym tak nie radziła się uczyć samemu języka . Dobrze jest zapisac się na jakiś kurs . Samemu to mozesz się ewentualnie uczyc słowek i to tyle , ae do gramatyki , do ćwiczeń , do konwersacji , do listeningu potrzebujesz już normalnego korepetytora , lektora , szkoły językowej . Jak nie wiesz którą skzołę wybrac , to wejdź sobie na need a school , fajna stronka .

Gość gość
Polecam Ci www.skyenglishonline.pl sa fajni, ucza przez Skype i niedrodzy. Lekcje sa spoko - duzo musisz gadac ty a nie nauczyciel

Nauka angielskiego wcale nie jest taka łatwa jakby się wszystkim wydawała. Korzystając z programów np Multikurs trzeba mieć motywację i dużo samozaparcia by codziennie usiąść i rzetelnie pouczyc się angielskiego przynajmniej przez godzinę. Polecam oglądanie angielskich seriali z angielskimi napisami.

Gość Bananarama
wejdźcie sobie na stronę need a school jak szukacie jakichś kursów do języka angielskiego

Gość gość
ja jestem takiego zdania ,ze kazdy znajdzie cos dla siebie ;), wlasnie miedzy innymi przez ta stronę co podała Bananarama , need a school ;)

Gość Krasiwaja
Na need a school jest fajne to ze niezależnie od tego gdzie się mieszka , to zawsze jakąś szkole językową się dla siebie znajdzie . Albo szkołę albo jakiegoś nauczyciel z j. obcego.

Gość lacalut
Ja wyszukania szkoly j. także polecam need a school. polecam tsobie wejsc bo na prawde warto , kazdy znajdzie cos dla siebie ;)

Gość gość
Fajny pomysł z tym portalem, chociaż brakuje mi tam Lincolna, ktorego mi polecali naprawde wszyscy znajomi, ktorzy ten jezyk maja na co najmniej C1. Jak to dziala, to mozna polecić, ze ja napiszę tam że cześć, wpiszcie Lincoln bo jest fajny, czy szkola się musi zgłosić? Bo bym moze nawet powiedziala pani sekretarce o tym jak bede w piatek na zajeciach :)

Gość sandy67
jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest szkoła językowa, tylko wtedy ma się pewność,że nie wyrabia się złych nawyków językowych itp. Zawsze można zdecydować się na lekcje próbne, ja miałam tak w http://www.archibald.pl/ ale spodobało mi się i zdecydowałam się na pełny kurs języka. Sama nie osiągnęłabym takich efektów.

a moim zdaniem , najlepszą metodą na naukę języka jest tzw . jak to sie mówi " skok na głęboką wodę " . czyli najlepiej jak pracujesz wśród obcokrajowców , nie ma żadnego Polaka i p prostu musisz się nauczyć mówić w j, angielskim . Dlatego ja tez uważam ze najlepsze zajęcia to te , gdzie jest native speaker , chyba sie zgodzicie ze mną co ? a jak juz chce sie wybrac szkołę jezykową , to najlepiej wejść sobie własnie w ta wyszukiwarke językową need a school . Znajdziecie , szkołę taką ktora wam bedze pasowac , lektora , itd itd .

Gość Bizu

Ja się uczyłam niemieckiego w Pi School – fajna szkoła, sporo nauki, ale grupa świetnie dobrana, więc można bez problemu się nauczyć nawet skomplikowanego języka.

Zgodzę się z rozmówcami wyżej, że warto wybrać kurs online. Mają szereg plusów ja nie dostrzegam minusów chyba, że ktoś naprawdę nie chce się nauczyć języka to się nie nauczy. 

Ja zawsze miałam problem z nauką słownictwa, ale dzięki NAUCE ANGIELSKIEGO METODĄ WAŁKOWANIA - pokonałam raz na zawsze słownictwo. 10 świetnie opisanych punktów jak się uczyć praktycznie, żeby słówko już zostało zapamiętane raz na zawsze a nie na tydzień. 

Polecam przetestować taką metodę nauki, nauka języka angielskiego w domu przynosi efekty jeżeli tylko jesteśmy systematyczni i mamy chęci. :))