Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja go jeszcze kocham? Proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Może zacznę od początku... z moim chłopakiem poznaliśmy się pod koniec 3 klasy gimnazjum (chociaż razem chodziliśmy do tej samej szkoły, jakoś wcześniej nie zapoznalismy się). On chodził (jak to sie mówiło) z koleżanka z klasy przez ok 5miesięcy, dopóki po zakonczeniu szkoly kontakt im sie urwał bo mieszkali od siebie 20km, wiec w tym wieku nie miał za bardzo czym do niej jeździć. I przez to że sie nie widywali ona zerwała. I wtedy zaczęliśmy sie czesciej widywac w gronie znajomych (a że były wakacje to bardzo czesto) no i w końcu było parę pocałunków i ciagly kontakt smsowy bo on zaczął po wakacjach nauke w szkole z internatem i widywalismy sie tylko w weekend. Aż po tym 3 miesięcznym romansie nadszedł tydzień gdzie nie pisał (a to on zawsze zaczynał rozmowy) wiec rozmawialismy rzadziej i tak inaczej. No i w koncu dowiedziałam się że ta dziewczyna co z nią był napisała że za nim teskni i wrócili do siebie, a mi ani słowa o tym nie wspomniał a ja głupia do niego pisałam nieświadoma niczego. Wiec po tym sie strasznie załamałam bo naprawdę bardzo mi na nim zależało. No ale jakoś było i rok sie nie odzywalismy aż w końcu znów zaczęły sie wakacje i ogniska ze znajomymi (a mamy wspólnych) i tak z czasem znowu się zaczęło i trwa do dzsiaj czyli 5 lat... Jednak i TUTAJ Jednak i TUTAJ dopiero zaczyna się problem. Po pierwsze on nie jest jakims modelem, jest powiedzmy przeciętny, a ja (nie chce byc jakims narcyzem) ale zawsze ktoś sie kolo mnie kręcił. Wiec to nie był mój ideał jeśli chodzi o wygląd. No ale mniejsza z tym, bo gosze jest to że czasami myślę sobie i wyobrażam sobie siebie z kolega, który strasznie mnie fizycznie zawsze pociągał no i ogólnie też kumplowalismy sie i siedzielismy razem w ławce przez całe tchnikum. I właśnie raz na jakiś czas mam takie wątpliwości. Poza tym on jest moim pierwszym i nieraz też myślę sobie że chciałabym zobaczyć jak to by było z kimś innym. Oczywiście kończy się na myśleniu bo wiem ze jest super gosciem, kłucimy sie jak wszyscy ale naprawdę dba o mnie - razem mieszkamy od dwóch lat. On studiuje dziennie ja zaocznie i pracuje, wiec to on gotowal zawsze bo w sumie to miał wiele wiecej czasu ode mnie. No i robił wszystko co mu kazałam (mam też ciężki charakter-dominujący, wiec nie każdy ze mną wytrzyma) i dlatego się tez powstrzymuje bojąc sie że nikt inny ze mna nie wytrzyma. Ale również nie wiem czy to jest jeszcze miłość czy przyzwyczajenie, bo mi jest z nim wygodnie mieszkać bo przychodze i zawsze ten obiad mam zrobiony chociażby. No i jeszcze jedna kwestia on ma dość bogatych rodziców i wlasnie nieraz też myślę o tym że napewno przyszłość byłaby łatwiejsza. Także za bardzo bie umie tańczyć, wiec sie z nim nie pobawie dlatego wole imprezy z koleżankami ale on jest strasznie zazdrosny i po takiej imprezie jest kłótnia. Wiec prosze powiedzcie mi co robić... z jednej strony on jest dla mnie super, charakter ma naprawde idealny, a z drugiej brakuje mi czegoś.. chociaż nie chcę go skrzywdzić i nie wiem czy umialabym kogos tak pokochac (bo mam wlasnie takie dni jak dzisiaj) ze wczoraj spotkalam kolegę i chcialbym spróbować czegoś z innym. A z drugiej strony mam takie dni ze jak go nie widze kilka dni to tesknie... Prosze pomóżcie co robić? Czy to ja jestem problemem i powinnam nie miec takich myśli?

Gość gość
Myslę,że go nie kochasz. Widać w tym co piszesz raczej wyrachowanie i kalkulacje w strone do niego (ma bogatycvh rodziców,gotuje,może lepiej byłoby sprobowac z kimś innym) niż szczere uczucia. Poza tym gdybyś go kochała nie zadałabyś takiego pytania,bo nie miałabyś co do tego żadnych watpliwości. I nie ciągneło by Cię do innych. A co z tym faktem zrobisz to już Twoja sprawa. Ale szkoda faceta. Mógłby być z kimś kto go szczerze pokocha.

Gość gość
Nie kochasz go, to jasno wynika z Twojej wypowiedzi. Sama piszesz, że często za nim tęsknisz.. to nie za nim tęsknisz, a za jakąkolwiek bliskością. Z doświadczenia wiem, że w związku musi być "to coś" co sprawia, że odlatujesz i nie myślisz o skoku w bok. Sama rzuciłam niedawno mojego chłopaka bo poznałam kogoś w kim zakochałam się od pierwszego wejrzenia. I teraz nie mam wątpliwości, pomimo jego wad :)

Gość gość
Mozecie mnie jechać ile chcecie, ale tutaj nie o to chodzi... Poprostu chciałam zobaczyć jak to wygląda z waszej strony... no i jeśli jest tak jak mówicie, chociaż liczyłam ze chociaz jedna osoba stwierdzi ze jest inaczej, bo jak go poznałam przez pierwsze 3 lata było idealnie i żadnych wątpliwości nie miałam.. wiec dlaczego to sie zmieniło? :( nie wiem co mam robić bo nie chce go zostawiać i krzywdzić, a z drugiej stronych może chwila przerwy dobrze by nam zrobiła

Gość gość
Mozecie mnie jechać ile chcecie, ale tutaj nie o to chodzi... Poprostu chciałam zobaczyć jak to wygląda z waszej strony... no i jeśli jest tak jak mówicie, chociaż liczyłam ze chociaz jedna osoba stwierdzi ze jest inaczej, bo jak go poznałam przez pierwsze 3 lata było idealnie i żadnych wątpliwości nie miałam.. wiec dlaczego to sie zmieniło? :( nie wiem co mam robić bo nie chce go zostawiać i krzywdzić, a z drugiej stronych może chwila przerwy dobrze by nam zrobiła

Gość gość
up

Gość gość
up