Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Alicia, Alisha, Alicja

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie, jesteśmy polsko-kandayjskim małżeństwem. Na razie mieszkamy w Polsce, ale w przyszłości może to się zmienić. Nazwisko mamy zagraniczne. Które imię z tych trzech wybrać. Córa pojawi się na świecie za miesiąc.

Gość gość
Alicia lepiej się pisze

Gość gość
Hjurem

Gość gość
Alisha - pięknie, tak egzotycznie troszkę. Jeśli pasuje do nazwiska to tak nazwij córkę.

Gość gość
A jaki masz problem dać Alicja, a gdybyś się wyprowadziła z Polski to zmienić pisownię na Alicia?

Gość gość
Pisownie nieoficjalnie mogę zawsze zmienić, ale w dokumentach już nie bardzo. Niezależnie od wyboru ostatecznego wiem, że dla mnie będzie Po prostu Alą. Była jeszcze wersja Alice, ale odpadła. Wahamy się między tymi trzema.

Gość gość
Hej to moze daj jej na imie Ala? Fajnie i krotko. Wszystkie wymienione przez Ciebie wersje sa bardzo ladne ale roznie moga byc czytane. Zwlaszcza Alisha w Polsce moze byc problematyczna

Gość gość
Samo Ala odpada, ja się skłaniam ku imieniu Alisha, ale właśnie myślę jak będzie odbierane w Polsce. Za granicą na pewno nie będzie problemu.

Gość gość
A nie może być Alice?

Gość gość
Nie podoba nam się ta forma, bardziej mnie niż mężowi. Odpada :)

Gość gośćaligator
;)

Gość gość
Szczerze? Po jakiego grzyba kombinujesz. Daj dziecku normalnie Alicja. Za granicą, co do której jeszcze nie jesteś pewna czy tam wyjedziesz to te "j" bez problemu przejdzie. Tak jak Anna Rubik Przedstawia się teraz jako Anja. Też nie wiem w czym widzisz problem, aby dziecku w dokumentach pisownię zmienić. Idziesz do urzędu i zmieniasz, a na pewno lepiej będzie funkcjonować Alicja za zgranicą, niż Alicia, czy bardziej z angielska Alisha tutaj w Polsce. Nawet z zagranicznym nazwiskiem. Alicia będzie mylona z Alicją, a Alisha będzie wzbudzać politowanie.

Gość gość
Dlaczego twoim zdaniem Alisha będzie wzbudzac pilotowanie? Zakładam, ze nie nazywaja się Chrząszcz czy Brzęczyszczykiewicz, tylko mają zagraniczne nazwisko, Alicja może w połączeniu z nim brzmieć dziwnie. Ja jestem za Alicia, Alisha też bardzo ładnie.

Gość gość
A Alisha to nie jest arabskie imię czasami?

Gość gość
ally

Gość gość
Normalnie powiedziałabym, że Alicja, ale skoro mąż czy partner jest Kanadyjczykiem to Alicia. Alisha okropnie. Swoją drogą bardzo podoba mi się imię Alicja ;)

Gość gość
Mi się mega podoba Alisha, znam dziewczynę, która ma tak na imię. Jest hinduską, mieszka w UK.

Gość gość
no właśnie, ciapackie imię, tak czułam

Gość gość
hahahahah ciapackie, co ty kobieto wiesz.....