Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sl0vianka

Nie wiem czy jestem w ciazy

Polecane posty

Gość Sl0vianka

Stresuje sie bardzo bo nie chce byc w ciazy, wspolzylam pierwszy raz z chlopakiem 5 dni przed okresem niestety tylko stosunek przerywany i wedlug mnie byly to dni nieplodne ( zarowno wg. kalendarza jak i objawow sluz itd. itp.) miesiaczki mam dosc regularne 28-29 dn cykl. Dostalam planowo okresu, ale slyszam ze mozna miec krwawienie nawet w ciazy. Okres trwal jak zawsze i dzis zrobilam test 7 dn po stosunku i wyszedl negatywny. Boje sie tylko dlatego ze zaobserwowalam dziwne obiawy dotyczace moich piersi, lekko pociemnialy sutki troche sa wrazliwsze, mam zgage i co chwila czytam w internecie o nowych objawach ktore moge miec np. wydaje mi sie ze czuje metaliczny posmak ale chyba tylko wydaje. Przepraszam ze sie tak rozpisalam, ale mam jakas paranoje. W sumie chcialam sie tylko wygadac bo nie moge z nikim o tym porozmawiac :/

Gość gość
Nie jesteś w ciąży.

Gość Sl0vianka
Prawdopodobnie nie, ale objawy zwiazane z piersiami (widoczne zyly i ciemniejsze,wieksze brodawki) spedzaja mi sen z powiek. Nie wiem czy powtorzyc test np. po 9 dniach czyli za 2 dni. Czy pora dnia robienia testu bardzo sie liczy? Na tescie (popularnym i polecanym) pisza ze nie i ze wykrywa wczesna ciaze. No i okres mialam troche dziwny albo to moja wyobraznia. ;(

Gość gość
Jeśli to Cię uspokoi to zrób test

Gość Sl0vianka
Zrobie na 100 % mam nadzieje ze bedzie negatywny ( przepraszam wszystkie matki, przyszle i obecne) wiem, ze duzo takich tematow i panikar juz bylo ale musialam nigdzie nie bylo przypadkow podobnych do mojego a nie mam siostry/przyjaciolki/sąsiadki zeby o tym porozmawiac a o rodzicach lepiej nie mowic. Chlopak mnie wysmial stwierdzil ze ciaza jest niemozliwa. Wiatropylna nie jestem ale dmucham na zimno... cuda sie zdarzaja i to czesto znam takie przypadki.

Gość gość
Na pewno w ciąży nie jesteś. Ale dla spokoju możesz zrobić jeszcze jeden test.

Gość Sl0vianka
No dobrze, a objawy? To tylko panika czy moze jestem na cos chora? Mowie tu o wychadzacych zylach, ciemniejszych sutkach lekko pieczacych, odbijanie po posilkach (zgaga) no i ciezko mi cos zjesc rano. Wrazliwosc na zapachy i metaliczy posmak moglam sobie dopisac, no ale nie wszystko mozna sobie wyobrazic chyba ze moj paniczny strach i codzienny stes tak dzialaja ;)

Gość gość
Mysle ze tak sie boisz ciazy ze wszystko widzisz w jej kolorach. Male szanse zebys byla. A w jakim wieku jestes?

Gość gość
A czy poza tą sytuacją zwracałaś kiedykowliek wcześniej aż taką uwagę na swoje sutki, piersi, żyłki, zgagi itd? ;) W przebiegu fizjologicznego cyklu mogą się sutki powiekszać, piersi nabrzmiewać i różne takie. Także racja, po prostu nadmiernie się martwisz i psychika Ci psikusy funduje ;) Nie jesteś w ciąży, w ciąży nie ma normalnego okresu, może być krwawienie, ale lekkie ;) No chyba, że wcześniej miałaś lekkie okresy typu "1 dzień ledwo co, drugi trochę więcej, a 3 już końcówka" to byś mogła pomylić ;) Tak moja babcia miała i faktycznie jak moją mamę nosiła to do 3m-ca nie wiedziała ;) Ale to były inne czasy, nie było testów, nie było lekarzy itd itp. Także bez paniki.

Gość Sl0vianka
Wlasciwie az tak nie zwracalam uwagi ale wydaje mi sie ze tego nie mialam, okres 2 dni zawsze bardziej obfite i 2 dni mniej teraz tez tak bylo ale pod koniec wiecej brazowego. I normalnie bolesne jak zawsze. I skrzepy krwi czy co to jest takie fragmenty zluszczajace sie tez byly. Ale jestem wlasnie zalamana bo mowia ze tak moze byc nawet w ciazy. Mam prawie 17 lat ciaza prawie niemozliwa technicznie ale cos jest nie tak i to mnie wykancza psychicznie ;(

Zrob sobie rano badanie z krwi na hcg platne. Jutro bedziesz miec wynik i bedziesz pewna na 100%ze nie jestes w ciazy.

Gość Onlydreams
Nie jestes w ciazy, a objawy sobie wmawiasz. Ja np za kazdym razem widzialam niebieskie zylki na piersiach, teraz jak juz jestem w ciazy zauwazylam, ze zylki to ja mialam zawsze. Nic mi nie doszlo. Metalowy posmak poczulam raz w ciagu dnia, dzien przed testowaniem. Zgage mam od niedawna a jestem w 30 tyg ciazy. Wiem po sobie, ze bardzo latwo w mowic sobie objawy ciazowe.. 5 lat sobie wmawialam a jak przyszlo co do czego to objawow jako tako nie bylo ;-)

Gość Sl0vianka
No tak przeciez nie mozna miec chyba tak szybko objawow... tylko dla mnie to sprawa zycia i smierci wiec czepiam sie wszystkiego... raczej jestem pewna ze zylek nie mialam i kolor sutkow byl normalny a teraz jest cos innego i ten fakt po prostu mnie zmrozil ze strachu. Co do testu nie chce wydawac niepotrzebnie kasy chociaz moglabym codziennie robic ;) ale podobno od 9 do 14 dni dopiero jest miarodajny wiec chyba sie wstrzymam. Chociaz niepewnosc wykancza. Dzieki za sensowne podpowiedzi ;)

Gość Sl0vianka
@Onlydreams gratuluje ciazy i zycze szczescia ;) na mnie jeszcze nie pora i mam nadzieje ze to wszystko sie skonczy i okaze sie tylko schizami, albo jakimis zmianami hormonalnymi, ciezko nie zwracac uwagi na to co sie widzi chociaz prawdopodobienstwo jest male. Wiem ze to nie takie proste zajsc w ciaze szczegolnie przy jednym razie ale mysl ze akurat mnie to moze trafic... strasznie ciezka psychika

Gość gość
Ja rozumiem, że schizy i że się wkręcasz w ciążę, ale dlaczego w takim razie nie zabezpieczyliście się. Aż taki spontan był, że teraz świrujesz? Chwila przyjemności nie warta tych nerwów. Ciąża jest w tym przypadku bardzo wątpliwa. A na przyszłość zabezpieczajcie się.

Gość gość
5 dni przed okresem?jak ty niby masz zajsc w ciaze:/ dziewczyno podszkol się troche z biologii...:/ i z antykoncepcji bo skoro stosujesz metode sredniowieczna znaczy ze chcesz byc w ciazy

Gość gość
oj dziewczyno, dziewczyno :) Gdyby miały to być objawy ciąży, to : Niestrawność, zgaga występowałyby w 2 miesiącu ciąży (teraz jest ci niedobrze z nerwów) Sutki ciemnieją od 7 miesiąca ciąży (więc nie ma u ciebie takiej możliwości) Najwięcej objawów internetowych mają te kafeterianki, które w ciąży nie są W ciązy na pewno nie jesteś, ale skoro zaczęłaś życie seksualne to radziłabym pójść do dobrego ginekologa i porozmawiać o zabezpieczeniach. A póki co gumki chyba wszędzie są dostępne? Więc czemu facet ich nie użył???

Gość Sl0vianka
Wracam do tematu skonczyl mi sie okres lecz pomimo tego boli mnie brzuch jak na okres w dodatku gdy sie obudzilam mialam wszedzie odgniecenia od koldy czy to jest normalne? :((((

Gość Sl0vianka
Nie uzyl bo to bylo dosc spontaniczne wiedzialam ze mam dni nieplodne wiec zaryzykowalam a teraz zaluje i juz nigdy tego nie zrobie :/ ja wszystko rozumiem tylko kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej a ja nie potrafie zrozumiec tych piersi i tego bólu brzucha! Smialabym sie sama z siebie :((

Gość gość
Odgniecenia od koldry??? Dziewczyno przestan sie osmieszac i wkrecac sobie.

Gość Sl0vianka
No dobra chyba tylko drugi test mnie uspokoi :/ duzo sie ostatnio dzieje i to dlatego

Gość gość
No tego jeszcze nie było -odgniecenia od kołdry jako objaw ciąży. :D Nie rób testu tylko idź na beta hcg z krwi bo i tak nie uwierzysz w wynik drugiego testu i dalej będziesz się wkręcać.

Gość Sl0vianka
Chodzi o to ze skora w ciazy robi sie bardziej delikatna co oczywiscie zaobserwowalam tak jak wszystko inne np. nadwrazliwosc na zapachy ;) niestety nie mam mozliwosci zrobienia takiego testu, mysle ze plytkowy by mi wystarczyl tylko kiedy go zrobic? Po 9 dniach? Po 14? Musze szybko wiedziec w razie jakiegos cudu bo niedlugo wyjezdzam z Polski

Gość gość
nie ma potrzeby robienia dodatkowego testu bo na milion procent w ciąży nie jesteś!

Gość gość
2 ciąże za mną i nic takiego jak ty opisujesz nie miałam, ani nawet nie słyszałam o takim objawie jak "odgniecenia" w ogóle. Panikujesz to sobie wynajdujesz objawy -ciąża urojona się kłania. Test z moczu min. po 14 dniach. ale po co?

Gość Sl0vianka
Chce zrobic test bo to mi nie daje spokoju mam wszystkie "wczesne obiawy ciazy" z internetu np. Podwyzszona temp Moze nawet tak nieprawdopodona ciaza mogla sie przytrafic :/ sama nie wiem

Gość gość
Nawet jak zrobisz test to dalej bedziesz sobie wkrecac. Wszyscybc***iszemy, ze nie jestes z tego co napisalas, a ty wymyslasz coraz to nowsze objawy...

Gość gość
jak dla mnie to możesz nawet 10 testów zrobić, wszystko mi jedno. Ale nierówno pod sufitem to ty masz :(