Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kochalam sie w dni plodne bez zapezpieczenia z wytryskiem

Polecane posty

Gość gość

Czesc, jestem z partnerem od ponad roku i 2 lipca miałam okres, myślałam, że w ten weekend będę miała dni niepłodne, zrobiliśmy to ze 3 razy z zakończeniem w środku. Dodam, że dziś dopiero sprawdziłam, że miałam wtedy dni płodne, jednak one kończyły mi sie właśnie w tą niedzielę. Jest możliwość, że zajdę w ciążę? Proszę o szybką odpowiedź, bo zaczynam panikować.

Gość gość
a w jakiś to sposób sprawdziłaś te dni płodne?

Witaj. Jeśli faktycznie były wtedy dni płodne to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo wysokie. I nie ma co panikować, trzeba się było zabezpieczyć jak nie chcesz dziecka. Zrób test ciążowy najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Pozdrawiam.

Gość gość
Dni płodne sprawdzilam na internecie w liczniku dni plodnych. Teraz pod koniec lipca tez powinnam dostac okres, to wtedy mam dopiero sprawdzic?

Gość gość
Najpierw ry/panie potem sprawdzanie.Tak myśli kobieta ci/pą

Gość gość
Nigdzie nie można obyć się bez debilnych komentarzy. Po co ja wgl zaczynam te tematy?! Ja się pytam o to czy jest możliwość, a nie o dogryzanie. Zaraz kolejny temat zakonczy się ostrą dyskusją i pieprzeniem jaka to ja głupia. Jak nie masz nic do napisania na temat, to się nie odzywaj.

Gość gość
dni płodne się obserwuje, a nie sprawdza w internecie, jak nie masz nawet tak podstawowej wiedzy, to nie zabieraj się za seks, zwłaszcza za ten bez zabezpieczenia- gratuluję głupoty

Gość gość
Hm to po to napisałam post, może niech mnie ktoś oświeci skoro taka głupia jestem? A ja będę się zabierać za seks kiedy chcę, to już nie Wasza sprawa, tylko pytam o to, czy jest możliwość zajścia w ciążę, skoro sprawdzilam w kalendarzyku, że tego dnia miałam dni płodne.

Gość gość
tak, jest możliwe że zaszłaś w ciażę, bo owulacja mogła się przesunąć a wyliczenia z kalendarzyka to tylko teoria.

Gość gość
O tym uczą w gimnazjum i babcie opowiadają na dobranoc dorosłym wnuczkom

Gość gość
Mama mi o tym nie opowiadała, Babcie straciłam jak miałam 7 lat, na Wychowaniu Do Życia W Rodzinie w gimnazjum miałam złą nauczycielkę, która bardziej uczyła o konfliktach rodzinnych niż o stosunkach płciowych i jak się zabezpieczać itp. I dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Przeczytaj sama temat i swój pierwsze post: "Kochałam się w dni płodne bez zabezpieczenia z wytryskiem (...) z zakończeniem w środku. Jest możliwość, że zajdę w ciążę?" Naprawdę nie widzisz jak idiotyczne jest Twoje pytanie? Uważasz, że w jaki sposób się w ciążę zachodzi? Podczas dni niepłodnych i uprawiając seks z zabezpieczeniem? To jest chyba oczywiste, że istnieje możliwość ciąży. Inna sprawa, że metoda kalendarzykowa wyznaczania owulacji jest wysoce nieskuteczna, a zdrowa para podczas pełnego stosunku w trakcie dni płodnych ma ok. 30% szans na ciążę.

Gość gość
Oczywiście jest możliwe że jesteś w ciąży. Najważniejsze, że robiłaś to świadomie. Nie wiem kiedy był 1-szy dzień twojego cyklu, ale analizując co piszesz to jeśli jesteś w ciąży to najprawdopodobniej będzie to chłopiec.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Pamiętaj ze kalendarzyk nie jest skuteczny. Ze swojej strony mogę polecić tester, który sama posiadam - Afrodytę. Jest niedrogi, wygodny i wielokrotnego użytku. Na pewno pomoże Ci w wyznaczaniu faz cyklu w skuteczny sposób.