Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża w wieku 18 lat.

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat i jestem w ciąży. Za chwilę będą jakieś głupie teksty, że taka młoda, że mogliśmy uważać, że nieodpowiedzialna itp. Od razu mówię, darujcie sobie, bo to i tak nic nie da, ani wam, ani mnie. Wracają do tematu. Nie wiem jak powiedzieć o tym rodzicom. Właściwie mamie, bo tata to raczej mnie zbytnio nie obchodzi. Mam z nią średnie stosunki. Ona ciągle pracuje, nie rozmawiamy ze sobą jak córką z mamą. Ona traktuje mnie już jako dorosłą osobę, ponieważ mam trzy starsze siostry i tak się nauczyła, że zawsze damy sobie radę. Z jednej strony spoko, ale czasami chciałabym być jeszcze dzieckiem, któremu trzeba ze wszystkim pomagać. Jeśli chodzi o mojego partnera to ma on 22 lata. Pracuje, źle nie zarabia. Dom wybudowany. Ogólnie nie martwię się o naszą przyszłość bo jakoś to będzie. Gorsza sprawa to szkoła. Matura niedługo po urodzeniu dziecka. nie wiem co myśleć, co robić. Był ktoś w podobnej sytuacji?

Gość gość
Powiedz wprost i krótko: - Mamo, jestem w ciąży i będę mieć dziecko.

Gość gość
to chyba nie jest takie proste.

Gość gość
ja poinformowalam zostawiajac kartke i test ciazowy na stole :)

Gość gość
Byłam w takiej sytuacji i o ciąży powiedział mamie mój chłopak, bo ja nie miałam odwagi.

Gość gość
też chciałabym na niego to zwalić, ale nie mogę tego zrobić. Nie wiem po prostu jak to ubrać w słowa. Nie mogę tak wprost. wolałabym żeby się sama domyśliła.

Gość gość
Jeżeli jak mówisz masz dobrą sytuacje materialna to powiedz to wprost. Zapewne sie ucieszy ze bedzie babcią. A co do szkoły możesz urodzić, odpocząc rok i dalej iść sie uczyć. Nie ty pierwsza i nie ostatnia. Będzie dobrze, nie masz co się obawiać :)

Gość gość
ucieszyć to ona się ucieszy, że będzie babcią, ale czy będzie zadowolona, że jej 18-letnia córka urodzi, hmmm....

Gość gość
Mnie zastanawia jedno. Taka jestes, autorko, dorosla zeby uprawiać seks bez zabazpieczenia, a kiedy trzeba powiedziec o tym mamie to zachowujesz się jak dziecko? To może zdecyduj się.

Gość gość
Kochana ciekawska czytelniczko! A, czy w tekście napisałam, że seks była bez zabezpieczenia? Nie. Proszę nie wyciągać pochopnych wniosków i douczyć się, ponieważ zabezpieczenie nigdy nie jest 100-procentowe. Zapamiętaj sobie to do końca życia, ażebyś mogła dalej być taka dumna i zadowolona, że ty jesteś odpowiedzialna i odważna ;)