Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znalazłam pracę a moja cała rodzina mnie zniechęca.

Polecane posty

Gość gość

Znalazłam pracę w restauracji, pracuję jako kelnerka. Jest tam naprawdę fajnie, miła atmosfera, uczę się radzenia ze stresem. A moja babcia do mnie, olu ty masz dopiero 20 lat po co ci ta praca. Dzwoni do mnie tez moja ciocia i gadaja, ze po co mam pracowac za takie marne pieniadze (wcale nie sa takie zle), ze powinnam sie tylko uczyc (ale ja mam dobre wyniki na uczelnni) i ogolnie wszyscy wydaja sie byc niezadowoleni ;/ Raz jak wrocilam smutna, bo klienci mnie niemilo potraktowali i sie podzielilam to oni do mnie "a widzisz, tak sie konczy takie pracowanie" ....

Gość gość
dostajesz napiwki jak pokazujesz facetom klientom uda?

Gość gość
Twoja rodzina pamięta czasy, kiedy miał pracę i nikt nie pracował. Teraz siedzą na emeryturce i się mądrzą. Przytakuj im jak niedorozwiniętym dzieciom i rób swoje

taka sytuacja może tez wynikać z kompleksów- jesteś zaradna, starasz się- być może uosabiasz to co sami chcieliby robić, a czego nie potrafią/nie chce im się po pierwsze- masz swoje pieniądze, daje Ci to niezależność- szanuj to i doceniaj swoją pracę po drugie- przyszły pracodawca doceni to, że masz już doświadczenie po trzecie- obsługa klienta to jedna z trudniejszych dziedzin, dużo się dzięki temu nauczysz po czwarte- będziesz mogła wynieść z tej pracy coś dla siebie: będziesz pewniejsza siebie i nie będziesz miała oporów w kontaktach z innymi ludźmi, nauczysz się szybko rozwiązywać problemy, a może i wpływać na innych ogólnie- olej gadanie rodziny zawsze możesz uciąć "dobrze, zrezygnuję z pracy, pod warunkiem że zwrócicie mi równowartość zarobków", jestem pewna że temat od razu się skończy