Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dom w ruinie a oni sobie jadą na wakacje do Włoch

Polecane posty

Gość gość

Moja genialna szwagiereczka i jej mąż wybudowali sobie niedawno dom z poddaszem użytkowym ale wykończyli na tip top tylko dół czyli kuchnię, łazienkę, pralnię salon i mały pokój, a górę zostawili gołą praktycznie i zamknęli. Ten mały pokój na dole oddali dwuletniej córce, a sami śpią w salonie, bo stwierdzili, że szkoda im kasy na wykończenie sypialni i łazienki na górze i lecą teraz na 10 dni do Włoch z tą małą, a górę zrobią w przyszłym roku jak to określili: "już na luzie" :o Zamiast odpuścić sobie wczasy raz to będą dziadować na dole, a góra stoi pusta i się śmieje. Jak ludzie mogą być tak durni? mieć taki dom i w nim nie mieszkać? Swoją drogą jak kogoś nie stać to nie powinien się budować. a wy cobyście wybrały? wakacje czy normalny dom i godne warunki?

Gość gość
zal ci d**e sciska widze biedoto ze cie ani na dom nawet na sam dol ani tym bardziej na wakacje nie stac.Pewnie az srasz z zawisci ale sie usmiehasz ladnie do szwagierki tchorzu

Gość gość
Wybrałabym wakacje. Wiem co to budowa i wiem jak moze zmęczyć.

Gość gość
ło jesoooo! Dziecko jest jedno i to małe, ma swój kąt i nic się nie stanie jak rodzice rok pokoczują w salonie :P Natyrali się zapewne i ja też bym wybrała urlop. Ty autorko tego nie zrozumiesz, bo zapewne nie pracujesz ot i co!

Gość gość
Dom w ruinie a oni sobie jadą na. .... A TY IM ZAZDROSCISZ haha

Gość gość
lecz się, a nie ciągle zakłądasz prowo o szwagierce.co ja bym wybrała?Swoje życie, bo za zakłądanie takich tematów szkoda prądu.

Gość gość
hehehehe Ja tak mieszkałam z mężem 3 lata :P pierwsze dwa bez dziecka, a następny rok z dzieckiem i dopiero jak dziecko miało rok to weszliśmy na górę :P

Gość gość
W jakiej ruinie? Po prostu nie wykończony. Warunki na dole maja lepsze niż nie jedna rodzina więc sie odczep. Może im góra na razie nie potrzebna, a jak juz ja wykoncza to i ogrzewac będzie trzeba :)

Gość gość
Zdecydowanie wakacje! Dom nie jest w ruinie a jest niewykonczony.

Gość gość
a ja tak mieszkałam z mężem i dzieckiem 5 lat i żyję

Gość gość
Ty zazdrosna jaźwo Pewnie!!! mają nie pojechać, nie zwiedzić, nie wypocząć, bo trzeba w chałupę ładować, w mury żeby udzie widzieli :o Jak im tak dobrze to nic ci do tego! Wielu ludzi ma dwupokojowe mieszkania zapewne dużo mniejsze niż dół tego domu i żyją, a oni pewnie mają swój ogródek i miejsce na grilla Ty zwyczajnie zazdrościsz, bo pewnie się gnieciesz na górce u teściowej, pracy brak, wykształcenie zerowe, a twojej jedyne osiągnięcie to urodzenie dziecka AVE TY!

Gość gość
Przeciez na dole maja calkiem sporo miejsca! Jesli im to pasuje to spoko. P********z jak moja starsza siostra ktora sama mieszka z rodzicami, stara panna a robiła mi wyrzuty, ze kase na zabawki dziecku wydajemy , a dom budujemy :-P albo jak lepsza szynke kupie to tez słysze od mamy i siostry, zeby oszczedzac na budowe k***a! Tak bo jak sie człowiek buduje to musi przez kilka lat zyc jak zebrak. Dodam, ze w rok wybudowalismy, przykrylismy i wstawilismy okna. 200 tys na to poszło, nie mamy zadnych kredytow bo pracujemy za granica , budowa nie stoi, ciagle sie cos robi , nikt nam nie dolozyl, malo tego wszyscy leca od nas pozyczac, ale oddac to juz nie ma komu! I liczyc komus kase to kazdy potrafi! Kurde za lezenie nikt mi nie placi! Dlatego droga autorko odp*****l sie od swojej szwagierki bo to nie jest twoja sprawa!!!

Gość gość
dobre prowo, widzę że pare osób sie uniosło

Gość gość
ja też uważam ze albo robić coś porządnie albo wcale i jak kogoś nie stać od razu na całość to nie powinien budowac domu tylko żyć tak jak go stać a nie ponad stan

Gość gość
do 18:28 No pewnie młotku, bo lepiej wziąć kredyt 300tys na dom i spłacić do emerytury 450tys, niż na przykład budować się z odłożonych pieniędzy. Ja przez 3 lata będę w stanie odłożyć tyle, żeby wybudować się bez kredytu ale co, mam go wziąć żeby Ciebie uszczęśliwić i stać się jedną z wielu frajerów, którzy tak robią? Prosta matematyka ale widzę, że takim jak Ty chęć pokazania się zasłania każdą logikę.

Gość gość
18.28 czyli jak kogoś stać na dwupokojowy dom i ma jedno dziecko to powinien się kisić w dwupokojowym mieszkaniu w bloku albo u rodziców??

Gość gość
nie jestem typem hulaki ale zrobiłabym to samo co oni. Jeśli pół domu jest zrobione to już jest dużo

Gość gość
2/10 ktos sie nabrał ma prowo wiec daje dwa punkty

Gość gość
Prowo az razi

Gość gość
to nie jest prowo serio mam taka rodzinę i tu opisuję sytuację, bo dla mnie to głupie i tyle jaki jest cel zakładania prowo na anonimowym forum? przecież moge śmiało napisac prawdę, po prostu macie skrajnie inne zdanie na ten temat dlatego mówicie, że prowo

Gość gość
u nas na wsi jest rodzina 5osobowa, on tylko pracuje, wynajmują mały drewniany domek który juz się sypie a oni zamiast odkładać przynajmniej na porządne mieszkanie to kupili 5 rowerów po tys zł każdy:/

Gość gość
ja akurat jestem z Karpacza więc słabo :o