Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blackcat1988

Jakie macie kino domowe?

Polecane posty

Jak w temacie:-) Witam:-) Jakie macie w domu kino domowe? Pochwalicie się? Czy jest to multiroom, czy kino 5.1, a może 7.1? A może jeszcze jakieś inne? :-) Przewodowe czy bezprzewodowe? Jakiej marki? Jakiej firmy? Kupowane w komplecie, czy kompletowaliście sami? Jeśli sami, to jakie głośniki do kina tego domowego kina: przewodowe czy bezprzewodowe? Dużo pytań:-) I mam nadzieję, że będzie dużo odpowiedzi, bo zamierzam właśnie zainwestować w takie kino domowe, dlatego chcę zrobić ciche przeszpiegi:-)

Pytań milion a moja odpowiedź tylko jedna:d kina domowego brak;) zdecydowanie nie potrzebujemy takich róznych dodatków i gadżecików, które pozwolą na lepsze ogladanie filmów. Wydaje mi się, ze jakość oglądania jest ta sama a podłączenie laptopa pod telewizor daje fajny efekt no i szybkie oglądanie - nie ma co inwestować w taki sprzęt,lepiej pojechać na jakieś wakacje;)

Mamy kino domowe w domu. I zarówno odtwarzacz, jak i głośniki są przewodowe, ale one mają już kilka lat. Nam w zupełności wystarczą i pewnie póki się nie zepsuje nie będziemy nic zmieniać. Najlepiej będzie, jak poczytasz sobie w internecie i znajdziesz kino domowe idealne do swoim potrzeb. Masz jakieś specjalne wymagania? Chcesz oglądać filmy trójwymiarowe? Sprawdź sobie ofertę w tym sklepie: http://www.sklep.bestaudio.pl/ - z pewnością coś wybierzesz:-)

Gość gość
Głośniki i subwoofer mam firmy Onkyo.Oczywiscie subwoofer aktywny i głośniki w drewnianych obudowach.Zawieszone ma przeciwleglych scianach.Grube kable schowane w tynku.Blu ray Sony 3 D.Wzmacniacz 5.1 Aiwa.Wszystko kupowane osobno. Odtwarzacz polaczany ze wzmacniaczem kablem optycznym.Dzwiek bajka .Słychać oddech aktorow na puszczanym filmie :-)

Gość gość
A tak z ciekawości dopytam...do czego oprócz zwykłego oglądania filmów DVD jest Ci potrzebne to kino domowe? My swoje sami składaliśmy i mąż jest bardzo zadowolony z efektu. I w sumie na razie nie zamierzamy go zmieniać na żadne inne, bo działa bardzo dobrze...tylko to już jest dodatkowy mebel...mam tu na myśli kolumny i ich rozmiar ;)...czego nie robi się dla lepszego dźwięku.

A tak z ciekawości dopytam...do czego oprócz zwykłego oglądania filmów DVD jest Ci potrzebne to kino domowe? My swoje sami składaliśmy i mąż jest bardzo zadowolony z efektu. I w sumie na razie nie zamierzamy go zmieniać na żadne inne, bo działa bardzo dobrze...tylko to już jest dodatkowy mebel...mam tu na myśli kolumny i ich rozmiar ;)...czego nie robi się dla lepszego dźwięku.

Gość gość
Do oglądania filmów. Lubię oglądać w dobrej jakosci niestety filmow 3 D jest bardzo mało. Ogladam tylko i wylacznie filmy z napisami bo lektor zaglusza dźwięk

Mam kino domowe, ale jest ono prawie tak stare jak ja :P Cały zestaw marki Sony kupiłem kilka lat temu, ale do tej pory działa bez zarzutu, więc nie muszę wymieniać go na lepszy model :D Wszystko działa bez zarzutu ;) Moje kino domowe niestety podłączone jest za pomocą tradycyjnych kabli, ale w sumie w niczym mi to nie przeszkadza ;) Jeśli masz problem z tym, co wybrać, zadaj to pytanie na jakimś forum ze sprzętem - tam powinni Ci doradzić ;)

Do czego jeszcze? Właściwie to przede wszystkim do słuchania muzyki! Ale koncertowej, nie jakiejś tam umpa umpa, tylko klasycznej i koncertowej, jestem maniakiem koncertów i pod tym kątem zamierzam właśnie takież to owo kino zakupić:-) Elementy kupowane osobno...? Właśnie też myśleliśmy nad takim rozwiązaniem, słyszałam, że efekty są o wiele lepsze, niż w gotowych kompletach takich zestawów...

Gość kaczuszkahejhop
U mnie generalnie cały sprzęt tego typu jest opanowany przez panasonica- ostatnio dokupiliśmy nowego subwoofera. Dlatego też z czystym sumieniem mogę polecić od nich sprzęt ;)

Gość gość
U mnie w wyborze kina domowego radziłem się firmy http://sklep.audiofil.eu/ która pomogła mi w wyborze zestawu który najlepiej będzie odpowiadał do mojego salonu.

Gość _monk
Projektor to fajna sprawa, jeżeli posiada się odpowiednio dużą przestrzeń w domu. Godny polecenia jest BenQ W1070 o rozdzielczości Full HD posiadający bardzo dobrą jakość obrazu i długą żywotność lampy do 3500h. Można znaleźć ten model na stronie http://www.morele.net/projektor-benq-w1070-556441 , firma oferuje natychmiastową wysyłkę.

Gość gość
Laptop na taborecie :D

Gość gość
Maestro II 5.1 od tonsila. koszt około 3 tys. ale naprawde warto brać pod uwagę. W tej cenie chyba ciezko o coś lepszego, tonsil nie tak dawno wrócił do produkcji i robi sprzęt rewelacyjny.

Gość gość
G_wno, a nie rewelacyjny. Naklejają godło znanej firmy z czasów PRL, na chińskie dziadostwo i kasują za to 30...50% więcej, niż za ten sam produkt, bez naklejki Tonsila.

Gość Irinka923
Jeśli już jesteśmy przy tym temacie to polecam ten artykuł http://opakowania.edu.pl/wyciszenia-w-postac***iramidek/ dzięki niemu zamontowałam u soebie specjalne panele, które pomagają w uzyskaniu lepszej akustyki w pomieszczeniu.

Gość gość
U nas jest i to bardzo fajna sprawa. Mąż jeździł po wszystko do Audio Świata http://www.audioswiat.pl/ bo to profesjonalny sklep, znają sie na tym, fachowo doradzili i rzeczywiście sprzęt jest super, zupełnie nowa jakość dźwięku, tak jak w kinie :)

Gość Gucholski
Nasze kino domowe zamówiliśmy w tej firmie http://instalacje.nautilus.net.pl/#uslugi i muszę przyznać że pracownicy wykonali kawał dobrej roboty. O takim kinie domowym nawet nie marzyłem

Gość gość
Potrzebowałem na targach branżowych zrobić stoisko muzyczne. Doradzono mi kontakt z marką Kraftmann i przyznam, że współpraca się udała. Panowie dobrali mi głośniki, miksery, zaproponowali konfigurację sprzętu. Miałem pełne wsparcie techniczne i sporo wskazówek. W sumie jedno z najlepszych stoisk wyszło. Projekt bezpłatny.

Gość gość
W domu wydzieliłem strefę multimedialną, głównie pod konsolę, ale też kino domowe. Takie płynne przejście mam. Ekran ukryty pod sufitem, dobrze zamaskowany plus winda wysuwająca się z zabudowy wraz z rzutnikiem. Wszystko robili panowie z www.uchwytyekranyprojektory.pl. Szczególnie kontakt z panem Czarkiem polecam, bo naprawdę potrafił doradzić i od razu pierwsze wrażenie pozytywne na mnie zrobił.

Gość gość
Niezłych fachowców od instalacji multimediów, inteligentne sterowanie budynkiem, systemy radiowęzłowe mają chłopaki z kraftmanna – sklep www chyba jeden z kilku to www.uchwytyekranyprojektory.pl. Mają imponujące portfolio. Współpracuję dość regularnie, bo działam w branży budowlanej, wsparcie dla aranżacji budynków komercyjnych, w tym sal konferencyjnych. Bardzo się przydają teraz takie umiejętności, a w sumie ciężko znaleźć kogoś, kto się na multimedialnych systemach faktycznie zna i dodatkowo dostarczy to co zaprojektuje najtaniej w Polsce a niezależnie zepnie to wszystko w całość.

Gość gość
Ja to mam teatr domowy jak żona wraca do domu a ja przesiedziałem cały dzień w internecie.

Gość gość
Teraz mamy w sali konferencyjnej obudowy stacjonarne na tablety, żeby Klientom robić prezentacje w nowoczesnym, „jeden na jeden” stylu. Obudowy dość tanie udało się znaleźć w warszawskim KraftMann, no ni nie ma problemu, żeby od razu konfigurację zlecić. Dodatkowo winda stołowa z monitorem dotykowym dla prelegenta no i zestaw mikrofonów stołowych oraz głosowania też u nich. Poza dostawą zrobili nam też montaż – szybko miło czysto a pracowali w godzinach wieczornych bo za dnia salki były eksploatowane przez nas …

Gość gość
Hahaha z tym teatrem i żoną to trochę racji. W sumie ja mam teatr nawet jak nie siedzę w necie więc nie wiem co by moja żonka zrobiła jakby się dowiedziała, że ona pracuje a ja cały dzień filmy oglądam :) No nic " z kobietami źle, ale bez nich jeszcze gorzej ;) Wracając do tematu ja mam u siebie projektor BenQ W2000 a do tego ekran elektryczny Jowisz z http://www.viz-art.pl/oferta/ekrany-elektryczne/scienne/jowisz/. Polecam! Tylko uważaj żeby Cię oglądanie nie wciągnęło :D