Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie mi proszę Was

Bielactwo :(

Polecane posty

Witam, mam bielactwo, od dobrych kilku lat ale dopiero rok temu wyszło mi dość mocno, mam prawie całe ręce w plamach i już 3 plamy na twarzy, mam 33 lata. Mam z tego powodu potworne kompleksy i jest mi źle z tą chorobą. Wiem, że na to się nie umiera, że są ludzie, którzy mają gorsze schorzenia ale to akurat moje działa na psychikę, bardzo obniża samoocenę. Czy znacie może coś co w jakiś, choćby niewielki sposób działa na bielactwo?

Gość gość
nie wiem może olejek z drzewa herbacianego by podziałał

Niestety nie działa na to :( Myślę, że może jakieś zioła ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, jak na jakiejś stronie znajdę, że coś jest super to na innej, że to strata pieniędzy i tak w kółko.

Słyszałam i czytałam, że witamina C w połączeniu z kwasem foliowym przywraca pigmentację skóry w przypadku bielactwa. Czy to mogłoby być tak proste?

Gość gość
A nie możesz po prostu wygooglować temat?

Na bielactwo nie ma sposobów , jest to choroba na tle hormonalnym, jedynie mozesz te plamy zatuszować . A włosy mas normalnego koloru tzn. czy też nie masz przebarwień takich jak jasne placki włosów?

Włosy mam normalne, brwi, rzęsy itd. wszystko ok, póki co mam plamy na dłoniach (ok. 75%), na twarzy mam ze 3 plamki ale lekko widoczne, na nogach do 10 plam, na plecach z 5 i pod pachami prawie całe. Tyle. W ciągu 1 roku mi tyle wyszło.