Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama z problemem633456

Odebranie dziecka matce aa

Polecane posty

Gość Mama z problemem633456

Zapiłam pierwszy raz od czasu terapi i brat odebral mi dziecko. Obecnie jestem na detoksie ktory ma trwac 2 tygodnie. Jakie sa szanse ze dziecko zostanie mi odebrane? Czy jesli moj brat ktory zyje w konkubincie i ma dwoje swoich dzieci nie zgodzi sie opiekowac moja corka przez okres detosku czy moze isc do rodziny zastepczej? Zaznaczam ze to pierwsza moja wpadka po pojeciu leczenia. Prosze o powazne opinie a wiem ze matek pijaczek nie brakuje na kafffe

Gość gość
up up

Gość gość
Jesteś pijaczka nie powinnaś mieć dzieci! Niech Ci zabiorą

Gość gość
Po co Ci to dziecko? Chcesz je unieszczesliwić, zryc mu psychikę? Chcesz żeby żyło w niepewności i zastanawiało się kiedy znowu będziesz pijana, a może ... kiedy w końcu będziesz trzeźwa? To dziecko Cię znienawidzi, skoro nie potrafiłaś się powstrzymać raz nie będziesz umiała żyć bez alkoholu. Skoro nawet groźba utraty dziecka nie powstrzymała Cię przed sięgnięciem po alkohol, juz nie mówiąc o tym żebyś po prostu nie piła dla dzieck adl asiebie, stworzyła mu dom, normalny a nie życie z alkoholiczką. Jestes egoistką, bo chcesz dziecko nie dlatego że je koczhasz i chcesz dobra dla niego, tylko dlatego że ci głupio, nie chcesz uchodzić przed ludźmi za wyrodna matkę, boli Cię duma że Tobie jako matce odebrano dziecko. Gdybyś je kochała to pozwoliłabys się nim zając osobom które dadzą mu bezpieczny i spokojny dom.

Gość córka alkoholiczki
to wyżej pisałam ja

Gość gość
Mojej koleżance zabrali bo chlala ale oddal

Gość pepsi77
Nienawidzę alkoholikow a kobieta pijana , to dla mnie dno...no ale to jest rodzaj choroby , może po detoxie staniesz na nogi , dołaczysz do grup wsparcia , masz dla kogo walczyć , nie zawiedz swojego dziecka ,nie chcesz aby się Ciebie wstydziło

Gość gość
Sorry, ale nie wierze, aby alkoholik wyszedl z nalogu. To sie udaj***ardzo niewielu ludziom. Dlatego tez lepiej dla dziecka, aby znalazlo rodzine zastepcza, ktora mu zapewni milosc, troske i wlasciwe wychowanie. Bo taka hustawka: zabiora, potem oddadza, potem znowu zabiora, to dla dziecka straszliwa trauma, i lepiej dziecku tego oszczedzic. Alkoholikiem czlowiek nie staje sie z dnia na dzien. Na to potrzeba lat. Skoro bylas taka glupia, zeby swiadomie pic****ic, az wpadlas w nalog, to z pewnoscia nie nadajesz sie na opiekunke dziecka. Jezeli naprawde je kochasz, to pozwol mu zyc w szczesliwej rodzinie.

Gość gość
Zapilas raz, to zapijesz znowu. Nie oszukuj samej siebie. Alkoholik to bomba z opoznionym zaplonem. Jezeli chcesz dobra dziecka, to oddaj je do adopcji.

Gość gość
Jestes slaba psychicznie,nie radzisz sobie sama ze soba a co dopiero z dzieckiem. Chcesz mu zafundowac pieklo na ziemi to jestes na dobrej drodze. Pomysl jak wytrzezwiejesz co ty mu mozesz w zyciu dac?a co moga dac rodzice adopcyjni?,mozesz sama znalezc rodzicow ze wskazaniem. To najlepsza opcja dla ciebie jak i dziecka.