Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tort

Polecane posty

Gość gość

jaki miałyście smak tortu? lepiej w jednym czy kilku smakach?

Gość gość
Smaki powinno dopierać się według pory roku ;) Smak się bowiem zmienia w zależności od temperatury na zewnątrz. Zimą mamy ochotę na rzeczy bardziej kaloryczne, słodsze, nieco cięższe – zimowy tort weselny z powodzeniem może być bardzo słodki i czekoladowy, ale latem tęsknimy do smaków lekkich, orzeźwiających – letni tort powinien więc być raczej owocowy, tym bardziej że lato obfituje w wysyp świeżych polskich owoców – truskawek, jagód, malin...

Gość gość
dziękuje. to będzie październik

Gość gość
W sierpniu mieliśmy tiramisu, był pyszny i prawie nic nie zostało ;)

Ja jestem zdania że każde piętro powinno być inne :) Ja np.nie znoszę tortów / ciast z owocami , wiec zawsze biorę smak czekoladowy ....jak nie starczy to nie jem :P

Gość gość
ten tiramisu brzmi ciekawie- możesz opisać z czego sie skladał bo ten deser to wiem a jak z tortem o tym snaku to wygląda?

Gość gość
Nie jestem w stanie dokładnie opisać, bo mieliśmy tort w całości o określonym kształcie, ale był robiony podobnie jak deser, biszkopt nasączony chyba kawą przekładany masą na bazie mascarpone ;)

Gość gość
chyba sie skuszę... bo te klasyczne smaki są dla mnie za nudne

Gość gość
w sobote byłam na weselu kolezanki. miała tort piętrowy, 5 pieter, każdy takiej samej wielkosci tylko smaki inne. nawet nie, smak taki sam, ciemny spód, poktywy bita smietaną i w nia wciśnięte owoce. blee. tort powinien mieć smak owoców, a nie bitej śmietany z owocami... a biszkopt nie był nasączony. był suchy i niesmaczny