Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polciak57

pominęłam tabletkę, jak zażywać dalej ?

Polecane posty

Gość polciak57

Witam jakiś czas temu jak zwykle o godz 21.30 miałam zażyć tabletkę natomiast tabletkę zgubiłam dlatego zażyłam następną natomiast po jakiejś godzinę źle się poczułam i niestety zwymiotowałam . Chodzi mi tylko oto czy po skończeniu opakowania mam robić 7-dniową przerwę ?, czy może od razu zacząć nowe ?. Proszę o pomoc ponieważ jakoś na ulotce nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Z góry dziękuje ; )

Gość gość
W ulotce na pewno jest napisane jak powinnaś postąpić. Podstawowe pytanie brzmi - w którym tygodniu pominęłaś tabletkę?

Gość polciak57
widocznie nie umiem czytać ze zrozumieniem ;c. pominęłam w 2 tyg ; ). i tak jak napisałam teoretycznie pominęłam 2 ; /

Gość gość
Zrób normalną przerwę pomiędzy opakowaniami. Skuteczność tabletek w żaden sposób nie została zmniejszona. A poza tym po godzinie większość hormonów już została wchłonięta.

Gość polciak57
Myślałam tez o skróceniu przerwy albo po prostu jej nie robieniu. Ale uważasz ze powinnam normalnie ją zrobić tak ?

Gość gość
Pominięcie tabletki w drugim tygodniu w żaden sposób nie wpływa na skuteczność tabletek i nie trzeba podejmować żadnych działań.

Gość polciak57
okej, dziękuj***ardzo. Jedyna pomocna osoba na tym forum ; )