Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezsenność w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny z podobnym problemem, napiszcie mi, jak radzicie sobie z bezsennością, bo ja już odchodzę od zmysłów - jestem w 38 tygodniu i od jakichś 3 tygodni nie przespałam w nocy więcej niż 3-5 godzin. Zdarza się, i to nawet dość często, że przesypiam godzinę, później się budzę na kilka godzin, by zasnąć dopiero nad ranem... a bywają też tak ekstremalne noce, gdy śpię całą godzinę. Spanie w dzień też odpada - nie jestem w stanie zmrużyć oka. Moja frustracja narasta, czasem jestem tak wściekła, że płaczę lub mam ochotę wyładować się na reszcie domowników, którym zazdroszczę spokojnego snu. Macie jakieś sposoby na spanie?

Gość gość
Nie denerwuj się tak to już jest przejdzie jak urodzisz.Trzymaj się.

Gość gość
Obawiam sie ze nie przejdzie bo będziesz co chwila wstawała do dziecka. Trudny czas przed Tobą.

Gość gość
taa, tylko do tego czasu wykończę się fizycznie i psychicznie w poprzedniej ciąży tak nie miałam :(

Gość gość
Moze melisa i poduszka tzw. wąż

Gość gość
z doświadczenia pamiętam, że po porodzie jest o tyle lepiej, że zasypia się natychmiastowo - zawsze i wszędzie :) także niestraszne mi wstawanie do dziecka, ale dziś chciałabym się porządnie wyspać

Gość gość
To już końcówka. Życzę szybkiego porodu.

Gość gość
poduszkę taką mam i bardzo sobie chwalę bo wygodna - ale ona nic nie pomaga - budzę się po godzinie snu z nią czy bez niej :/ wypróbuję meliskę, dzięki

Gość gość
Witaj jestem dopiero w 5 tyg ciazy czyli w skrocie wiem dopiero o niej( upragnionej ) ale od ponad tygodnia spac nie moge no moze nie tak ekstremalnie jak ty ale usypiam ok 2-3 w nocy a ze mam 6 letniego synka to w dzien sie wymecze... Oj mam nadzieje minie mi to bo tak 9 mc nie pociagne hehe

Gość gość
Mialam dokl tak samo od 6mca ciazy.. Niemal ta sama syt. Zaczelo mi sie chciec serio spac jakies dwa tyg do porodu ale z koeli byl problem z bolami spojenia i wiezadel, co mnie wybudzalo

Gość gość
A ja pol godziny temu sie obudzilam i standardowo nie moge zasnac :-). Zycze wam dziewczynki snu, ale milo bylo przeczytac, ze nie jestem z tym sama :-). Tez mam dziecko, dziewiecioletnie, i w poprzedniej ciazy nie przypominam sobie takich cyrkow. A po porodzie to ja zasypialam nawet na siedzaco. Jednak to prawda, ze kazda ciaza inna.

Gość gość
Ja w jednej ciazy sie z tym zmagałam od poczatku teraz jestem w drugiej i znów od poczatku bezsennosc ale to juz 39tc wiec jeszcze moment :) standardowo nie spie od 3:30. O ile w pierwszej ciazy mogłam nadrobic w dzien to teraz 2 latek mi na to nie pozwala :/ najgorzej martwie sie ze do porodu pojde taka nie wyspana i wymeczona bez sił.

Gość gość
mi zostało jeszcze jakieś 9 tyg, a już od miesiąca przynajmniej bardzo źle spie, w te upały to była tragedia robiłam po 10 spacerów w nocy ( na siku, napić się , otwierać okna, zamykać bo psy ujadają itd)potem zasnąć w ogóle nie mogłam i taka cała noc, mój sposób, mówię sobie zawsze, spij ile wlezie, rano wstaje wymęczona, ale w dzień jak tylko mi się trochę zachce spać i mam możliwość, spie ile wlezie. Nie mam innego sposobu.

Gość gość
Oj tam :-) Dacie radę :-)

Gość gość
gość 4:35 - szczerze współczuję, zmagać się z tym cholerstwem przez całą ciążę to jakaś masakra... ja się pochwalę - dziś spałam około sześć godzin z jedną półtoragodzinną przerwą w połowie - uff, od razu mi lepiej :) gość 8:32 - ja jak pisałam, w dzień również nie mogę zasnąć, ja w zasadzie nie odczuwam senności... no ale przeżyjemy - mi - jeśli dziecko nie sprawi jakiegoś psikusa - zostały równe 2 tygodnie, bo na 7 sierpnia mam zaplanowaną cesarkę