Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

załamać się idzie, od kilku miesięcy szukam pracy i nic!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem mamą 2,5letniej córki. Mała idzie od września do przedszkola a ja od marca szukam pracy w charakterze nauczyciela. Tyle się słyszy ze 6latkiw idą do szkół i potrzebuje się nli a ja byłam już na trzech rozmowach i nic. Jestem nauczycielem kontaktowym. Najgorsze jest to ze całe słyszę ze kogoś przyjęli ale przez znajomości! !! I co mam dalej robić ? Jestem juz tym załamana :(

Gość gość
W jakim mieście? Ja za rok będę po macierzyńskim szukać bo tam gdzie pracowałam już wracać nie chce ( chce do publicznej placówki a teraz jestem zatrudniona w prywatnym) mam.mianowanego i myślę że będzie jeszcze trudniej :-(

Gość gośćula
Przeciez kazdy nauczyciel musi byc kontaktowy:-D

Gość gość
Wyjedz do mniejszej miejscowości.

Gość gość
Masz przeczytac temat niedaleki o nieudolnosci zyciowej i odpowiedziec autorce, zeby jej poprawic samopoczucie - albo ja spytaj o rady, jest taka mądra, że na pewno będzie wiedziala co zrobić:)

Gość gość
Górny Śląsk. Masakra , dziś jadę na wczasy i mi się odechciewa. Ta marna perspektywa ze wracam i dalej nic nie nam nagrane :(

Gość julapol
Hej ja jestem nauczycielka matatyki i mam caly etat... w 4 szkolach. Masakra jak przyjdzie we wszystkich na konfenecje jezdzic. Ja tak szukalam ze jezdzilam i gadalam z dyrektorami mowilam ze jak nie maja calego etatu to przyjme co maja i tak sie uzbieral caly etat. Zycze cierpliwosci i naprawde najlepiej jest sie po prostu z dyrekorami spotkac i pogadac

Hej :) wyobrażam sobie twoją sytuację, bo byłam w podobnej. Ja powiem ci że przypadkiemm trafiłam na szkołę żaka w moim mieście. Skończyłam tam technika usług kosmetycznym, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej szkoły policealnej, nie miałam kasy żeby iść na studia bo mam małe dziecko a wybór kosmetyki był trafiony bo zajęcia miałam tylko w soboty i niedziele i nie miałam problemu z kim zostawić małą. W szkole dużo się nauczyłam, nie płaciłam za to nic i teraz ciekawie sobie dorabiam jako kosmetyczka w domu. http://pila.zak.edu.pl/category/oferta-edukacyjna/szkoly-policealne-dwuletnie/

Gość gość
Natalia a ty myślisz że autorka tematu woli być nauczycielem czy syfy komuś na twarzy wyciskac? ona w odróżnieniu od ciebie skończyła studia...spadaj że swoją głupia reklama szkoły która i tak gówno daje

Gość gość
"moja" pani od paznokci też jest po studiach. Tylko, ze robi,to co robi, bo to jest jej pasja.

Gość gość
a może poszukaj tymczasem pracy w innym zawodzie, teraz pracownik musi być elastyczny, czasy komuny odeszły w niebyt

Gość gość
Moja fryzjerka jest dziennikarką, ale kilka godzin tygodniowo poswięca klientką. Ma salon i się w ni pokazuje.

Moja szkoła właśnie dużo mi dała, nauczyłam się robić zabiegi pielęgnacyjne, paznokcie i wiele innych fajnych rzeczy. To, że nie mam wykształcenia wyższego nie musi od razu oznaczać, że jestem gorsza. Podałam swój przykład koleżance, bo uważam, że nigdy nie jest za późno na ewentualne przekwalifikowanie i w dzisiejszych czasach trzeba być możliwie jak najbardziej elastycznym na rynku pracy. A szkoła policealna daje takie możliwości, bo nie płacisz za naukę na większości kierunków :-)

Gość gość
Autorko skad ja to znam. Teraz jak nie masz znajomosci to w kazdej dziedzinie ciezko o prace. Ja bylam raz na romowie gdzie praca odpowiafala idealnie mojemu wyksztalceniu, doswiadczeniu, itp. Kasa tez mi odpowiadala choc byla mala pensja to jie marudzilam. Byli mna zaonteresowani i na tej rozmowie dali mi do zrozumienia ze mam juz ta prace. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy okaxalo sie ze zamiast mnie przyjeta zostala mloda osoba ledwo po sredniej szkole po znajomosci!!! A gadali jakie to wazne jest doswiadczenie

Gość gość
Autorko mam to samo, jestem polonistą i skończyłam WDŻR i co? i nic....

Gość gość
Lepsza pracująca kosmetyczka niż nauczycielka, która pchała się do zawodu bez przyszłości bo chciała mieć lekką kasę. Nie słyszałaś że dzieci jest coraz mniej? Zamykają szkoły?

Gość gość
13:02 W jaki sposób szukasz pracy?

Gość gość
Bo masz gówniany zawód. Ja jestem lekarką ze specjalizacją chorób dziecięcych i mogę wybierać pracę gdzie chcę. Wyciągam lekko ponad 20.000.

Gość gość
Ja jestem nauczycielem i niestety widzę jak trudno w szkolnictwie o pracę. Nie jest to łatwa praca, nie jest wcale tak dobrze płatna jak się niektórym wydaje, ale teraz wszędzie o pracę ciężko i szkoły nie są wyjątkiem. Fakt, że w szkołach siedzą osoby, które mają prawa emerytalne, znajomi znajomych i wiele innych, ale to też jest norma wszędzie ;-( Ja kocham swoją pracę i traktuję z pasją, ale z roku na rok jest trudniej.

Gość gość
chyba ci brak wyobrazni bylo jak wybieralas zawod ha ha ha rozstawic nogi urodzic dziecko zawod nauczycielki ha ha ha to chyba co druga polka c**a no i teraz za duzo tych dirnych bez wyobrazni kobiet szuka pracy ha ha ale przynajmniej sasiedzi rodzina i dupowaty maz sa zadowoleni ze wybralas droge jaka polskiej kobiecie c***e przystalo 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
w markecie praca się znajdzie do ciebie. szukają pracowników. chyba że się brzydzisz pracy.

Gość gość
na tym forum ci pomogą znaleźć i to jeszcze za co najmniej 4-8 tys. bo tutaj piszą same bogate wielodzietne, bo bid nie stać na dzieci.

Nie każdy się nadaje do pracy w markecie... trzeba być naprawdę wytrzymałą nie sądzicie? Dokładnie, dobrze to opisałaś, taka jest prawda, można mieć i odpowiednie studia i doświadczenie a wybrali po znajomości młodą osobę. Pewnie z mniejszej miejscowości jesteś? Jakoś trzeba sobie radzić. Ja zrobiłam technika usług kosmetycznych w Żaku, urodziłam dziecko, nie było mowy iść na żadne już studia. ALe nie żałuję. Nie mogąc znaleźć pracy ogłaszałam się lokalnie u mnie w okolicy i zaczęłam robić proste zabiegi kosmetyczne u mnie w domu, mam kilka stałych klientek, które stale do mnie przychodzą i zawsze jakieś pieniążki mam z tego i robię to co lubię :-) pomyślcie Dziewczyny o to, w czym jesteście dobre i jakie macie możliwości (nie mówię tu o sprawach finansowych), czasem nie wiele potrzeba aby coś w swoim życiu poprawić na plus :)