Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata46

Guzek piersi

Polecane posty

Gość Małgorzata46

Mam 46 lat w zeszsłym miesiacu przed okresem wyczułam zgrubienie na prawej piersi .Nie bolało ale bylo łatwo wyczuwalne.Pomyslałam ze moze po okresie zniknie jednak nie znikło a nawet czasami mnie tak jakby szczypało.Pomyslałam ze pewnie rak i musze pójścc do lekarza.Po kilku dniach zniklo lub bardzo sie zmniejszyło trudno mi powiedziec bo nie moge wyczuć .Co robić co to mogło być.

Tego nie mozna bagatelizować Zrób sobie USG piersi najlepiej lub mamografię ale USG w tym wypadku jest lepsze bo daje wyraźniejszy obraz. Może tobyć np. cysta a ona nie jest groźna. Powiem Ci że ja za 2 miesiące kończę 50 lat i w wieku 25 lat miałam operowane obydwie piersibo mialam włukniaki w nich obydwóch i ciesze się z tego że je usunełam, oczywiście guzki a nie cale piersi

Gość gość
Usg trzeba koniecznie. Jestem po usunieciu 15lat. Tez sobie sama wyczulam ale to byl tluszczak.

Gość gość
Masz 46 lat i wykazujesz taka bezradnosc?? Isc do lekarza oczywiscie. I jego sie zapytac co robuc i co to moglo byc a nie przypadkowych osob z internetu.