Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jezeli niebo istnieje to czy spotkam się tam z moim psem?

Polecane posty

Gość gość

jest cos na ten temat w bibli?

Gość gość
Wg Biblii zwierzęta, czyli psy nie mają duszy :O więc wg biblii nie spotkasz w niebie swojego psa. Na szczęście ja nie wierzę w te brednie i uważam, że zwierzęta a zwłaszcza psy mają piękne dusze, piękniejsze niż ludzkie :) i wierzę, że po śmierci spotkam się z moją sunią ukochaną, że wybiegnie mi na spotkanie tak jak to robiła jeszcze za życia :(

Gość gość
pytam bo mi się już nie chce zyc ,odszedł mój lusiek i nic nie ma sensu

Gość gość
nie

Gość gość
Moja sunia odeszła prawie 2 miesiace temu :( Boli do tej pory. Spędziła ze mną 15 lat. Nie martw się autorko 🌼 Nie płacz za pieskiem, on by nie chciał żebyś płakała. Ciesz się tymi wspólnymi latami i tym co mu dałaś, dałaś mu na pewno cudowne i szczęśliwe życie i to się liczy najbardziej :)

Gość gość
mój lusiek odszedł trzy mc temu i nadal nie potrafie się pozbierać ! biorę co rano smycz i go wołam ...był jeszcze młody miał raptem 7 lat,byłam z nim na spacerze,był luzem bo z dala od ludzi ,przyjechał mój narzeczony zeby zrobic nam niespodziankę i lusiek jak usłyszał znajomy warkot silnika poleciał ślepo przed siebie ,zza zakrętu wyjechało auto..

Gość gość
św Franciszek nauczał ze zwierzęta to nasi bracia niejsi i ze maja dusze

Gość gość
widzę go teraz jak leży na grzbiecie na dywanie,jak się przeciąga,jak próbuje wydostać piłeczke zza fotela,podchodzę ale jego nie ma ,jest tylko moja wyobraznia. Powiem szczerze,przeżyłam śmierć babci,dziadka,mamy,dobrej koleżanki,ale ból który czuję po stracie luśka jest nieporównywalnie większy :(:

Gość gość
Mam dla Ciebie 3 wiadomości, ... i wszystkie 3 są dobre: 1. psy nie idą do nieba 2. Ty nie pójdziesz do nieba 3. niebo nie istnieje

Gość gość
W ogóle idea nieba jest dziwna. Jeżeli ludzie trafią tam tacy jacy są, to nie wiele będzie się ono różnić od ziemi. Jeżeli zaś trafią tam oczyszczeni ze zła (czy coś takiego), to już nie będą tymi samymi ludźmi, istotami o tej samej świadomości, ale raczej czymś "zaprogramowanym", a w tym raczej nie ma nic fajnego. No, ale i tak bym chciała spotkać kiedyś swojego Puszka :D

Gość gość
może i nie istnieje ,nie wiem ,może i tam nie pójdę jesli istnieje bo olewam kosciół,tak piszę bo nie mogę sobie poradzić,szukam jakiegos punktu zaczepienia ,czegoś co pozwoli mi uwierzyć że kiedys spotkam się z luśkiem

Gość gość
Gdyby niebo istniało, to pies musi tam być, bo inaczej na co komu takie niebo :)

pomyśl o tym w taki sposób - wiersz Barbary Borzymowskiej "Psia dusza" To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki czlowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza

Gość gość
Bo psy nie mają duszy, wy durne, naiwne psie maciory.