Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzeczona nie chce mojego nazwiska

Polecane posty

Gość gość
Kurwa mac ale macie dylematy. Kazdy ma wolna wole i ma prawo do wlasnych decyzji jesli nie chce nazwiska meza to ma swoje powody bo jakies z pewnoscia sa.

Gość gość
Tutaj chyba wypowiadajá się dzieci. Co ma nazwisko do całej reszty? A już idiotki z postu o bankach, szkole, przedszkolu nie pojmuję.

Gość gość
Nazywam się Marian K U R W I D O Ł E K :(

Gość gość
No właśnie a on też ma wolną wolę i nie musi się na to wszystko zgadzać. Może ją zostawić z tego powodu, wolność to wolność

Gość gość
Przeciez ona go nie molestuje zeby jej nazwisko przyjal.

Gość gość
Nie po to starszy facet robi kariere i beirze sobie mloda narzeczona by potem ta suka nie chciala jego nazwiska./

Gość gość
No może zostawić so what? Jakby mnie facet zostawił z takiego powodu, to raczej bym nie żałowała takiego męża.

Gość gość
A mnie dziwi jak dziewczyna ma normalne nazwisko a przyjmuje nazwisko męża które brzmi strasznie brzydko, potem narzeka że brzydko się nazywa. To ja się jej pytam czemu nie została przy swoim to ona mi mówi że mąż się nie zgodził. No masakra

Gość gość
małżeństwo winno mieć to samo nazwisko i .

Gość gość
Ja bym taką kobietę spławił, bo ona nie ma wiary że Wasze małżeństwo będzie na stałe. Liczy się że się rozstaniecie i dlatego chce zachować swoje nazwisko.

Gość gość
nie można nikogo zmuszać

Gość gość
mozna :D

Gość gość
Zmieńcie oboje na łączone.

Gość LadyHardcore
Że niby co ? :O Ale macie rozkminy :P Znam małżeństwo, gdzie oboje zostali przy swoich nazwiskach, a i tak nazywają się tak samo, choć nie są rodziną (zbieg okoliczności). Nie można nikogo zmusić do zmiany nazwiska, nawet jeśli planuje się wspólną przyszłość. Wspólne życie to akceptacja wyborów partnera. Jeśli chociaż jedna strona ma z tym problem to nie widzę sensu bytowego takiej pary. Bo o ile wnioskuję, oboje są dorośli, skoro zamierzają wziąć ślub, a nawet po ślubie każdy ma wolną wolę i nikt nikogo zmuszać nie może. Co najwyżej rozmawiać, przekonywać o niesłuszności wyboru itp

Gość gość
A potem, gdy dochodzi do rozwodu, tacy jak autor topiku mają pretensje, że była żona chce zachować po rozwodzie nazwisko męża. Ludzie, żyjcie i dajcie żyć innym. Decydować możecie o nazwisku własnym i (współdecydować) o nazwisku swoich dzieci - ale nie drugiej dorosłej osoby.

Gość gość
Mieszkam za granicą i tutaj po ślubie każdy zostaje przy swoim nazwisku.Żona nigdy nie nosi nazwisko męża, tylko dzieci.Chociaż weszło nowe prawo ,gdzie małżonkowie sami decydują ,jakie nazwisko będzie nosić ich dziecko.

Gość gość
Jesli ma dorobek naukowy itp. to chyba naturalne?