Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę was o opinie co do mojego problemu.

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich pisze po to żeby się dowiedzieć czy ktos może miał podobnie do mnie bo niewiem juz co robić. Biorę tabletki antykoncepcyjne od prawie 2 lat najpierw brałam Rigevidon przez około rok i potem zmieniłam i teraz aktualnie biorę Microgynon. Mój problem polega w tym ze od kad zażywam te tabletki przytyłam ponad 10 kilo, mam straszne wahania nastrojów, jestem nie do zniesienia, sama ze sobą już czasami nie wytrzymuje. Dodatkowo nie mam jakoś apetytu, nic mi wogule nie smakuje, jedzenie które kiedyś lubiłam teraz nie mogę jeść bo nie mam poprostu ochoty. Zrobiłam się też bardzo leniwa, nic mi się nie chce, najchętniej to leżała bym w łóżku cały dzień, kiedyś to potrafiłam być poza domem od rana do wieczora, a teraz to nie mam nawet ochoty chodzić do znajomych. Nie rozumiem dlaczego poprostu nic mi się nie chce i tyle, rak jakbym straciła cały sens życia. Przestałam dbać o siebie, nie chce mi się malować ani ładnie ubierac, poprostu wystarczy ze zarzuce jakiś dres i nie obchodzi mnie to jak wyglądam, a kiedyś przejmowałam się tym. Mój chłopak i rodziną czasami to mnie asz nie poznają, i niewiem czy to od tych tabletek czy co? Jak myślicie może ktoś miał podobnie, z góry dziękuję za poświęcenie czasu i napisanie. :)

Gość gość
Bierzesz tabletki najstarszej z dostępnych generacji. Spróbuj jakichś nowszych. Aż, a nie asz.

A jakie konkretnie ma pan/pani na myśli ? Chodzi mi o nazwę ? Bo ja mieszkam za granicą i tutaj lekarze są nienormalne, oni nawet nie badają, tylko dają byle co, dlatego pewnie mam stare tabletki.

Gość gość
Za granicą mogą mieć inną nazwę. W Polsce na przykład Jeanine, Yasmin, Yasminelle, Yaz, Harmonet.

Gość gość
Powinnaś mieć lepiej dobrane pigułki ( lub zamień ja np. na plastry lub pierścień dopochwowy) bo to po nich zapewne tak źle się czujesz. Na ulotce informacyjnej dołączonej do pigułek zawsze jest cała lista skutków ubocznych, które mogą ci doskwierać. Poczytaj dokładnie. Ja przykładowo pomimo zmiany pigułek na inne i tak musze osłonowo do nich brać provag, zapobiega on infekcjom pochwy i pęcherza, gdy go nie brałam to miewałam z tym spore problemy.

Gość jamdjgptd
Ja

Gość Migea
Może masz źle dobrane tabletki i stąd tyle skutków ubocznych. Poza tym ja razem z antykoncepcja zażywam osłone Harmonelle, która nie tylko chroni przed najcięższymi skutaki tj zakrzepica czy osłabienie wątroby ale tez zapobiega tyciu, spadkom nastoju, apatii czy pogorszeniu włosów i skóry. To jest kompleks witaminowy, który wzmacnia cały organizm, może w tym tkwi sedno sprawy.