Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Farbowanie i odżywianie włosów kawą, coś wspaniałego

Polecane posty

Gość gość

Tylko kawa musi być naprawdę dobrej jakości, z tych porządnych. i najlepiej ziarniasta w miarę świeżo palona, zmielona w domu. Moja domowa farba do włosów (pogłębia kolor, lekko przyciemnia mój własny jasny brąz, piękny blask, włosy są miękkie i wzmocnione cebulki, bo kofeina tak własnie na nie działa!) : ok 100 ml mocnego espesso studzę, potem mieszam z taką samą ilością odzywki do włosów ze spłukiwaniem. jakas dobra odżywka, im mniej SLS tym lepiej. nakladam na suche włosy jak farbę, starannie, na to czepek i trzymam tak ok 45-60 minut. potem spłukuję porządnie i delikatnie krótko myję, spłukuję szampon. odżywka bez spłukiwania na to np olejek arganowy. coś cudownego! robilam już tak 2 razy, włosy są naprawdę ładne i zdrowsze.

Gość gość
Czy rozpuszczalna kawa nadaje się do tego?

Gość gość
A mój kołnierzyk taki biały

rozpuszczalna na pewno się nie nadaje :O a czy może być to Prima? :D

Gość gość
tu autorka, ja używam Lavazza qaoalita oro, kupuję ziarnistą i w domu mielę porcjami co tydzień do picia i do potrzeb kosmetycznych. nie mieszkam w Polsce i tu ta kawa jest w spoko cenie, za 1 kg ziaren ok 13 funtow płacę i mam na długo. w Polsce podobno 45 zł za kg? to chyba nie aż tak dużo?

Gość gość
Chyba cię p****ało z deczka

Gość gość
Kofeina zawarta w kawie może powodować ból głowy, zwłaszcza u wrażliwych osób, a tak farbowane spocone włosy brudzą ubranie i pościel. Nie lepsza byłaby naturalna chna, bez dodatków chemicznych?

Gość amber54
Yyyy... jakoś sobie tego nie wyobrażam. Używam kawy owszem ale do peelingów a nie do włosów. Moim zdaniem najlepiej odżywiać i farbować włosy w profesjonalnych salonach fryzjerskich takich jak np ten http://www.hairdesign.pl/ Nigdy nie byłam za eksperymentowaniem w domu bo nigdy nie wiadomo co się może stać z włosami.

Gość gość
Farbowanie odzieży to super sposób na zmianę i wyglad odziezy. Ja znalazlam fajna firmę kóra sie tym zajmuję http://bilo.pl/