Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę zajść w ciąże jakie badania powinnam zrobić?

Polecane posty

Gość gość

robiłam już TSH i wyszedł 3.3 więc chyba w normie bo na kartce z wynikami był zakres do 4.0. I morfologie wszystko mieści się w normach. Co powinnam jeszcze zbadac ? proszę o radę dziewczyny które miały ten sam problem

Gość gość
poszukaj dobrego ginekologa i nie rób nic na własną rękę...

Gość gość
nasienie męża

Gość gość
żaden ginekolog nie bierze mnie na poważnie ponieważ mam dopiero 21 lat. Zbywają mnie i tyle. Z chłopakiem jestem już 5 lat. Wiem że to ten jedyny i jestem gotowa już na dziecko, staramy się już 2 lata i nic.

Gość gość
ja mam tsh 4,3 i przez to nie moge zajsc a gin mowil ze powinnam miec od 1-2 , tyle powinno sie miec jesli sie starasz o dziecko.

Gość gość
Ja pie*** laska piszesz o tym samym już z 5 raz wcześniej parę razy było na temat niby wysokiego tsh które masz w normie,że masz nieregularne cykle pisałaś również.Zamiast kolejny raz pisać te bzdury zapłać za wizytę u specjalisty który powie co masz zbadać!! A jeśli nie masz kasy to nawet nie myśl o ciąży!!

Gość gość
na pewno trzeba zaczac od badania nasienia. to jest tylko jedno badanie i przynajmniej mozna wykluczyc ten problem. jesli chcesz wykonac pelna diagnostyke niestety troche to bedzie kosztowac. na poczatek chyba najlepiej zrobic badania hormonow. i moze kilka razy zrob monitoring owulacji. po tych badaniach lekarz powinien miec jakis obraz sytuacji. a do jakich chodzisz lekarzy? panstwowych czy prywatnych?

Gość gość
chodziłam do państowych ale nic mi tam nie doradzali to poszłam prywatnie do pani doktor myslałam że będzie bardziej wyrozumiałą ale tylko kase umie brać. Zleciła mi właśnie to TSH i morfologie a jak przyszłam z wynikami to powiedziała że ona tu żadnych przyczyn ginekologicznych nie widzi mam iśc do rodzinnego.

Gość gość
Już pisałam na ten temat również my robiliśmy z narzeczonym wszystkie badania, chodziłam do lekarza kilka razy w miesiącu plus wiele badań hormonalnych!!Wydaliśmy kilka tysięcy na to wszystko!!Co ty myślisz że na kafe powiedzą ci jak zajść w ciąże?

Gość gość
lekarz potraktowal cie jak dziecko. mysle, ze masz jeszcze dziecinne usposobienie i dlatego tak cie lekcewaza. w takim razie zmien lekarza, moze inny zabierze sie do tego solidnie.

Gość gość
Nie rozumiem takich ludzi jak wy co tylko dopierdolić umiecie!!! lepiej się potem czujecie ? Czy co ? Pisać każdy może nawet 2000 razy to samo! Nic wam do tego!

Gość gość
A ja nie rozumiem takich ludzi którzy zamiast iść do lekarza piep*** po sto razy jedno i to samo.Lepiej dla ciebie że nie zachodzisz w ciąże...Z takim podejściem to i długo w nią nie zajdziesz :)

Gość gość
I powiem ci że tak lepiej się czuje bo widać że aż tak ci nie zależy na zajściu w ciążę skoro siedzisz na forum zamiast zaoszczędzić trochę kasy i iść do lekarza :) Ja nie pisałam bzdur tylko działałam i czekam na syna więc wiem co mówię.Jakoś ja zaczęłam leczenie w wieku 22 lat i każdy lekarz traktował mnie poważnie!!! Gównarzeria dzieci chce mieć a nie wie jak się do tego zabrać heh

Gość gość
a co ma siedzenie na forum do zaoszczędzania kasy ??? I współczuję temu twojemu synowi, skoro będzie miał taką matkę,która nie wie co to empatia i współczucie.

Gość gość
Hahaha :D akurat moja droga moje dziecko będzie miało fajną mamę :)Współczucie??W czym?Współczuć to ja mogę kobiecie która stara się z pomocą medyczną kilka lat a nie takiej dziewczynie co nic nie robi :) A to ma wspólnego że weź się do roboty żebyś miała na leczenie a nie wysiaduj tutaj

Gość gość
Idź do innego ginekologa najlepiej popytaj koleżanek itd niech ci poleca kogoś. Tam prosto z mostu powiec co i jak. Ze chcesz zostać Mamą i ma ci pomóc w tym (wysłać na badania itp) a przedewsxustkiem zadbaj o siebie o swoją psychikę. Nie dręcz się z powodu tego że nie wyszło do tej pory. Życzę wszystkiego dobrego i powodzenia w staraniach:)

Gość gość
Do lekarza idź po lek na zmniejszenie hormonu Tsh

Gość gość
nam pomogło po prostu celowanie w owulację. Zaszłam w 3 cyklu. Wyznaczałam ją sobie Afrodytą na ślinę. Sprawdza sie również przy nieregularnych cyklach.

Gość alocjatim
Zaloz what**AP ktos popiszemy mam Problem tez z ciäzom podam nr tel

Gość gość
masz za duze tsh!!! jak na starajaca sie powinno byc ponizej 1,5-2 wiem bo mam hashimoto i musiałam zbijac zeby zajsc poszukaj ginekologa-endokrynologa w poznaniu masz np w medica now lekarze o dwóch specjalizacjach jest jeszcze dr Ruchała, znany poznani gin-end (tak wiem bardzo smieszne nazwisko i brzmi jak prowo ale poszukajcie sobie) moim zdaniem powinnas działac os str endo i gin i facet niech sie przepada