Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiza

Malowodzie

Polecane posty

Gość gośćiza
Jesteśmy w szpitalu klinicznym w Krakowie. Po usg okazało sie ze nie ma całkowitego bezwodzia afi2. Zostałam przyjęta na oddział dostałam kroplówki nawadniające i sterydy. Pytałam panią doktor czy mogą zrobic cos więcej to powiedziała ze najpierw diagnostyka a potem jeśli bedzie to możliwe to uzupełnianie wod. Nie wiem dlaczego tam było bezwodzie a tu jednak jest ich minimalna ilośc. Czy zaczęły sie produkować czy kwestia lekarza i usg. W każdym razie bardzo dziękuje wszystkim za rady i za mobilizacje. Bede na bieżąco pisać co u nas.

Gość gość
Superr! Wszystkie trzymamy kcikuki za Ciebie i za maluszka!

Gość gość
3 mam kciuki za ciebie!! dobrze zrobiłas ze pojechałas do krk!!!

Gość gość
Hej. Tez trzymam kciuki za Was! Musi sie udac! Maleństwo chce zyc. Dacie rade! Wierze w Was# Tez nauczylam sie,ze sa lekarze i lekarze. Jedni nie robia nic, a drudzy walcza do konca o pacjenta. Moja corka tez by sie nie urodzila gdybym posluchala lekarza. Posluchalam jednak swojej intuicji i zrobilam po swojemu. Dzis mam coreczke. Dopoki dziecko zyje jest nadzieja!

Gość gość
Bardzo dobrze zrobilas madra decyzja pisz jak tylko dasz rade trzymajcie sie !!

Gość gość
Autorko !!!! Tak trzymam kciuki kochana !!!! Dacie radę :-D

Gość gość
Autorko co tam u ciebie?

Gość gość
iza ofezwij sie.....ciagle o Was mysle(to ja mam syna z bezwodzia 720 g)wlasnie spi mi na rekach :-) Pomodle sie by wszystko dobrze sie skonczylo

Gość gośćiza
Ciezko. Wczoraj jeszcze więcej nadzieji miałam a dziś z każdym badaniem coraz mniej. Tu dostrzegli ze serce jest troche przerośnięte ale ze to drobna wada, niestety nerki nie wyglądają dobrze. Niby pracują ale najprawdopodobniej jest to wada genetyczna. Mam miec badania w tym kierunku zeby to wykluczyć lub potwierdzić. Ale jakaś przyczyna musi byc i skłaniaja sie ku temu. Nawet nie pytałam co jeśli sie to potwierdzi ... Chyba narazie wole nie wiedziec. Dziękuje za wsparcie .

Gość gość
Trzymaj się czasami cuda wychodzą na usg a później okazuje sie zupełnie inaczej

Gość gość
Pomodle się dziś za Was. Żeby wszystko było dobrze.

Gość gość
Tyle razy słyszałam ze z płodem miało być tragicznie, a okazywało się ze praktycznie nic po urodzeniu nie dolega dziecku, pamiętaj nikt nie jest nieomylny, oni pewnie tez trochę patrzą na maleństwo po omacku. Bądź dobrej myśli.

Gość gość
w 20 tyg miałam afi 5 może to nie 2 ale też mało , do tego wyszło marker zespołu downa taz briht spoot na serduszku, , wahania tętna, w 38 tyg wyszło że maluch waży tylko 2500 g, i lekarz mówił że dobrze będzie jak tyle zaważy bo wiadomo że usg na takim etapie już się myli, wód miałam wtedy 4,5. Nikt nie starał się mnie pocieszyć liczyłam się z tym że dziecko może urodzić się chore, Okazało się że maluch urodził się z wagą 3300 zupełnie zdrowy, Nie zawsze usg mówi prawdę, moje usg też robił doświadczony lekarz>

Gość gość
Dokladnie, u mnie usg mylilo sie za kazdym razem! Za kazdym! A mialam chyba z 10 razy robione. Na kazdym co innego wychodzilo i nic oprócz płci sie nie sprawdziło. Myślę, że wagę płodu trzeba traktować bardzo orientacyjnie. Wady w narządach raczej też, przecież na tym etapie wszystko się dopiero rozwija.

Gość gość
Autorko napisz co u Ciebie.mam temat w ulubionych i jestem ciekawa jak.się sprawy u was układają

Gość gość
Autorko i jak sprawy się mają? Mam nadzieje, że już lepiej.

Gość gośćiza
Niestety cały czas czekamy. Nie mogą podjąć sie badań genetycznych ktore sa inwazyjne nie mając pewności ze bakteria ktora miałam została wyleczona. Dostarczyliśmy wyniki badań z poprzedniego szpitala ale woleli zrobic swoje wymazy twierdząc ze za szybko skończyli podawać tam antybiotyk nie mając pewności ze bakteria została wyleczona mogli ja przytłumić a nie wyleczyć. A przy tym badaniu i obecności bakteri grozi to zakażeniem, sepsa ... Czekamy ...

Gość gość
jest nadzieja autorko Izuniu! trzymam kciuki wierze ze wszystko okaże się tylko złym snem a potem będziesz tulila zdrowego dzidziusia!!!

Gość gość
Autorko co u Ciebie jak sie trzymasz

Gość gość
Co tam u ciebie Autorko

Gość ChlopakIzy
Niestety w czwartek serduszko naszej pociechy przestało bić. Dziękuje wszystkim za wsparcie,

Gość gość
Bardziej przykro najszczersze wyrazy współczucia trzymajcie sie! Myślami i dusza jestem z Wami !

Gość gość
Bardzo mi przykro :(

Gość gość
Izuniu trzymaj się!!!

Gość gość
Jej mam nadzieje ze to jakis glupi żart.

Gość gość
Witam w którym szpitalu w Rzeszowie wykonują amnioinjuzje ? Bardzo proszę o odpowiedź