Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy oprócz bibli sa inne dowody

Polecane posty

Gość gość

Na życie Jezusa?

Gość gość
Jest. Chociazby Żydzi wierza w zycie Jezusa, ale nie pelnil zadnej roli i nie byl nikim istotnym. I do tego moge sie przychylic najbardziej, zwlaszcza, ze byl on wlasnie Zydem, wiec te opowiesci mogly jakos przetrwac. A wiadomo, ze religia katolicka zawsze byla zaklamana, wiec sadze, ze i biblia to jedno wielkie klamstwo, opowiadanie glupot pokoleniami, dodawanie czegos od siebie

Gość gość
nawet biblia nie jest dowodem🖐️

Gość gość
to skąd ma człowiek czerpiać wiare skoro kk manipuluje i biblia też?

Gość gość
up

Gość gość
Jak czlowiek jest silny psychicznie to nie potrzebuje zadnej wiary. W jakim celu jest ci potrzebne to czerpanie wiary? Zeby czuc sie pewniej, ze cos tam po smierci w niebku na ciebie czeka, a nie zjedza cie robaki w grobie i tyle? Dla mnie osobiscie jest smieszne wierzenie, zwlaszcza w kosciele katolickim. Jedno wielkie zaklamanie, zlodziejstwo, zboczenstwa itd.

Gość gość
Jest XXI wiek, kiedys ludzie bali sie wladcy i wszystkich silniejszych i na wyzszej pozycji... Jesli jestes swiatly w miare to poczytaj sobie o dowodach na to, ze bog nie istnieje. Sa madre ksiazki na ten temat i wiele tez znajdziesz w internecie. Otworz swoj umysl i przestan sluchac takich bajek... W to, ze trzymam w domu slonia uwierzysz? Czy mam to opisac i udawac, ze jest stworzone tysiace lat temu...?

Gość gość
Oczywiście, że są. A w Biblii są dowody, czy spisane świadectwa na to, że ten człowiek był Bogiem. Istniał taki człowiek i tyle, a twoją sprawą jest to, czy wierzysz, że on jest twoim Bogiem.

Gość gość
jestem gość dziś , link przeze mnie podany nie chce się otworzyć :O Wpisz proszę w google: Czy można ufać Biblii? - Adwentysci.waw.pl

Gość gość
Tak. Większość historyków potwierdza życie Jezusa tutaj na ziemi. X Mozesz napisać jacy? Z tego co ja się orientuje to w czasach kiedy żył było wielu historyków,a o nim wspomnieli i to w sumie niewiele tylko trzej , innych dowodów historycznych nie znam.

Gość gość
gość wczoraj temat nie jest o wierze,a o dowodach na to że 2000 lat temu żył człowiek zwany Jezusem Chrystusem . chce wiedzieć czy takowe istnieją czy nie