Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyryżowa

sypanie ryżem bezmyślność

Polecane posty

Gość antyryżowa

Moja mama była na ślubie chrześniaka, w czasie mszy lało jak z cebra, po mszy popadywało nadal. Z kościoła na chodnik trzeba było zejść po kilkunastu stromych, wychodzonych stopniach, bardzo śliskich ze względu na pogodę. Młoda para wychodziła z kościoła i ktoś "mądry inaczej" rzucił ryżem, co spowodowało katastrofę - jedna pani wylądowała na tyłku na schodach, zaraz po niej moja mama walnęła w schody głową (reperkusje czuje do dziś), cud, że młodych nie podcięła, mało brakowało. Jedna dziewczyna już leciała, koleżanki ją złapały. Inni goście, w tym mój tata, ślizgali się na tym pieprzonym ryżu, cud, że nikt więcej poza moją mamą i tamtą kobitą się nie wyłożył. Ludzie, pomyślcie chwilę! Jeżeli pogoda nie sprzyja, nie ma co w imię zasady/tradycji/czort wie czego rzucać tym durnym ryżem! Poza tym nieraz spotkałam się z opinią młodych, że to głupota, najbardziej cierpi panna młoda, szczególnie, jak ma gorset - ryż się sypnie, gdzie nie ma, a ty się potem baw z ziarenkami w cyckach...

Gość gość
w niektórych kosciolach na szczescie jest zakaz-i bardzo dobrze bo np golębie nie moga tego jesc ale jedza bo są tepe i później zdychaja

Gość gość
A może wystarczy zwyczajnie uważać?! I patrzeć pod nogi, a nie szczerzyc się do aparatu jak głupi do sera?

ja też uważam że to głupota, nawet rzucanie pieniędzmi uważam za zły pomysł.