Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co Macie Dzisiaj Na Obiad?

Polecane posty

Gość gość
Jajko sadzone, fasolka szparagowa, duszona cukinia z papryką cebulką i czosnkiem, maślanka i jeszcze ziemniaki dla moich chłopaków do tego. Wiem, wiem za chwile przeczytam że żreemy jak świnie, ale to że jest tego dużo to nie znaczy ze kazdej z tych rzeczy nakładamy na talerz w ilości kilograma ;)

Gość gość
13:29 Gratulacje fajterko kafeteryjna! Kapituluje bo z takimi cymbałami nie potrafię kontemplować ponieważ poziom macie zatrważająco niski! Wybrałaś bitwę w internetach!!! Masz co opowiadać wnuczętom!!

Gość gość
Nie potrafisz " kontemplowac" ? Moze pokonwersuj to Ci lepiej pojdzie :D :D :D :D :D

Gość gość
Kanapki. 😭

Gość gość
Curry

Gość gość
moja kolezanka kiedyś też sie zdziwiła że robię codziennie praktycznie dwa dania (choć zupa jest na dwa dni) bo ona robi jedno a i tak nie ma kto tego jeść. TYlko jak zaobserwowałam to ona wiecznie coś je w między czasie, lody po potrafi zjeść takie pudełko litrowe, do tego słodycze, batoniki, paluszki, słodzone napoje. Wsuwa takie smieci a ze mnie się nabija że dwa dania robię, że nie mam nic lepszego d roboty itd

Gość gość
A ja dzis mialam swiezo zbierane grzybki i ziemniaki a deser tez z lasu maliny swieze obiadza grosze a smak izapach delicje

Gość gość
botwinka :)

Gość gość
curry z ciecierzycą, pomidorami, kalafiorem i szpinakiem + ryż basmati. na deser galaretka z truskawkami malinami i bananem.

Gość gość
U mnie dziś był kafeteryjny kawior - mielone :D

Gość gość
mam wrażenie, że niektóre osoby trochę na silę urozmaicają swoje dania np. mizeria na śmietanie. A na czym ma być, skoro mizeria to ogórki ze śmietana?

Gość gość
u mnie gotowiec ze sklepu- lasagne i mussaka :)

Gość gość
gość wczoraj U mnie dziś był kafeteryjny kawior - mielone smiech.gif XXX Ja kooocham mielone i ogolnie wszystkie polskie obiady, przenosza mnie wspomnieniami do lat dziecinstwa i kuchni babci...od wielu lat mieszkam w innym kraju i juz mam dosc tutejszej kuchni dlatego dzis p.... nie robie na obiad nic (maz nie trawi polskiej kuchni niestety)

Gość gość
barszcz czerwony z wczoraj i kopytka

Gość gość
zupa brokułowa a na drugie ziemniaki, roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i feta oraz surowka :)

Gość gość
"mam wrażenie, że niektóre osoby trochę na silę urozmaicają swoje dania np. mizeria na śmietanie. A na czym ma być, skoro mizeria to ogórki ze śmietana?" Ja robie z gęstym jogurtem naturalnym.

Gość gość
ja dzis mam smazone/duszone warzywa ziemniaki,kapusta,cukinia,marchewka,czonek sol i pieprz wszystko razem na jednej glebokiej patelni.Smazone na olivie z olivek ale daj***ardzo malo ,bo nie lubie tlustego zarcia.Aha dorzucilam troche kielbasy .Pyszne,szybkie i nie tluste danie

Gość gość
schabowe z ziemniakami i krokodylkami /ogóreczki na ostro/ ;-)

. A na czym ma być, skoro mizeria to o x ja jadam z kefirem:) na obiad mam kurczę z rożna i kiszoną kapustę.

Gość gość
spaghetti carbonara XXX fuj!

Gość gość
rosół. :)

Gość gość
Zupa brokułowa z kaszą Ziemniaki, gulasz i buraczki Właśnie się gotuje

Gość gość
u mnie dzisiaj chińszczyżna, na 1 zupa tajska, na 2 ryż do tego kurczak i warzywa z woka

Gość gość
A ja dzisiaj nie gotuje. Zjem z córka na mieście, a mężowi zamowie jak wroci z pracy.