Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara11139

Pomocy ,moja miesieczna corka sie meczy

Polecane posty

Gość Klara11139

Witam mam problem..nie wiem co jest grane,moja corcia prezy sie ,robi sie czerwona na buzi i duzo pierdzi i przy tym steka i placze.przez to tez czesto sie budzi lub nie moze zasnac. dodam tez ze kupki nie moze zrobic a jak juz zrobi to tylko z moja pomoca ale kupa jest ladna zolta i przy kupce tez bardzo sie wysila..karmilam ja na poczatku Aptamilem1 ale tak sie prezyla itd wiec zmieam mleko na cow gate ale nic nie pomoglo..daje malej espumisan i gripe water daje rowniez do picia rumianek ale nie widze rzadnych efektow jedynie po gripe water chyna wiecej pierdzi co chyba nie zbyt dobrze bo sie meczy przy tym prykaniu:( bylam u tych angielskich debilnych lekarzy to jeden mi powiedzial ze to normalne a drugi kazal dac mi malej sok pomaranczowy rozcienczony z woda..nie chialam tego robic no bo jest za mala ale moj facet sie uparl dalismy jej trosske ale to zwymiotowala wiec to tez nie pomoglo.. a i wiadomo domowe sposoby tez probowalismy czyli kladzenie na brzuszek ,masowanie brzuszka ,ciepla pielucha tetrowa itd i to wssystko pomaga tylko na chwile..prosze pomozcie bo moja malutka sie meczy :(

Gość klara11239
??

Gość klara11239
ktos pomoze?

Gość klara11239
:(

Gość gość
To jest kolka , przejdzie po czasie max pare miechow.

Gość klara11239
ale uda mi sie mala uspokoic a przy kolce raczej bym jej nie uspokoila ?? i brzuszka nie ma twardego no chyba ze jest naprezona to tak.. juz sama nie wiem co jest grane..myslalam ze to zatwardzenie ale kupka jes wporzadku ale martwi mnie to ze tak malo robi kupy i jak mocno steka i sie meczy jak juz ja robi :(

Gość miramiKa
Hej tez mieszkam w Uk i wiem ze nikt Ci nic nie wytlumaczy ani nie pomoze w durnym NHS. Mialam ten sam problem z coreczka. To kolka. Zobacz sobie na youtubie jak sie robi masaz brzuszka. Bardzo wazne zebys byla w miare zrelaksowana jak to robisz. Podkurczaj jej nozki. Jak ja nosisz na rekach to tez podkurczaj nozki. I cos co nam bardzo pomagalo to trzymanie cieplej reki na jej brzuszku albo chuchanie cieplym powietrzem. Moze sprobowac cieple oklady. Powodzenia

Gość MiramiKa
Wiem ze to brzmi teraz glupio dla Ciebie bo sie martwisz ale to jej przejdzie z czasem. Mysmy mieli takie 3 tygodnie. Myslalam ze zwariuje. Na szczescie mam znajomego pediatre w polsce ktory mi super wszytsko wytlumaczyl. Ja podawalam tylko espumisan. Nawet pozniej jak sie juz polepszylo to jeszcze przez jakis czas podawalam

Gość gość
Dokładnie Espumisan i masowanie brzuszka.

Gość gość
Jezu, czego nikt nie pisze o tych rurkach odgazowujacych Windi. Jak mój synek zaczął mieć kołki, przewertowalam Neta i zamówiłam w aptece internetowej. Mistrzostwo świata. Dziecko się wyprukalo i nie bylo żadnych kolek. Polecam z całego serca.

Gość gość
Aha i nie wyrzucając po użyciu tych rurek tylko wygotuj i będa jak nowe.

Gość gość
Właśnie miałam zapytać o te rurki czy są jednorazowego użytku, bo chyba z założenia tak jest?

Gość gość
A jak ma Ci ten debilny angielski lekarz pomoc? Od tysięcy lat na kolke nie wymyslono sposobu. Lekarze w PL znają? To czemu się tym nie dzielą ze światem?:)

Gość gość
Odstaw słodycze z diety, zamów tylko z Niemiec Sabsimplex

Gość Zed Leppelin
Na kolkę preparaty z Esputikonem (Espumisam, Sab Simplex i cała reszta), laktoenzym, w Polsce to np. Delicol, koperek do picia ja stosowałam jeszcze Debridat. Kolki mieliśmy pół (!!) roku i już nie ma po nich śladu :)

Gość valdii
Masuj i dawaj ziółka, jeżeli nie będzie robiła kupy to dawaj również dicopeg junior.

Gość gość
Te valdii, ile ci płacą za reklamę tego dicopegu? :P

Gość gość
Bardzo dobrze ktoś wyżej napisał, że na kolke nie wymyślono skutecznego lekarstwa, nawet w tej stolicy światowej mądrości, czyli Polsce. Doraźne metody jak ciepły okład, masowanie brzuszka, ew odpowietrzacze, nawet w butelkach. Niedojrzaly, "świeży" żołądek dopiero zaczyna być używany i wszystko, nawet mleko mamy jest ciezkostrawne.

Gość gość
Windi używałam przy mojej małej ze 3 miesiące, aż sie nie uspokoił brzuch. Kupilam opakowanie , jednej rurki używałam kilka dni -wyparzałam po każdym użyciu. Potem wyrzucalam i nastepna. Jak zaczełam wprowadzać do diety mm (wiedzialam że bede odstawiac od piersi jak będzie miała 4,5msc) obiadki i deserki to sie uspokoił brzuch.