Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CA125 rak jajnika ?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny dzis mam dzień jak na szpilkach. Ostatnio zaczęło boleć mnie podbrzusze zaczęło sie na dni płodne i trwa do dzis a mam 22dc mój cykl trwa ogólnie 28 dni. W trakcie i przed dniami plodnymi kochałam sie z moim partnerem. Zazwyczaj mam bolesne miesiączki. Bylam u ginekologa i dal skierowanie na morfologię, ob, ogólne badania moczu i CA-125. Wyczytalam ze jest to badanie na to czy nie ma raka na jajnikach i teraz się boje mam 22 lata i z pewnością wolałabym żeby to byla ciąża niż jakis rak.

Gość gość
A nie boisz sie, ze masz bialaczke, bo dal skierowanie na morfologie? Albo raka pecherza, bo dal na mocz???,

Gość gość
Mysle ze te badania o których mówisz powinny byc dobre bo tydzien temu robiłam je u lekarza rodzinnego i wszystko bylo dobrze

Gość gość
I do tego mam wzdęty brzuch :(

Nie denerwuj się , marker CA-125 moze byc lekko podwyższony w czasie ciązy , czy przy aktywnej cyscie jajnika . Też miałam takie badanie ,lekarz chce się tylko upewnić , że wszystko jest ok :)

Gość gość
Jutro chyba po 7 rano juz pójdę po te wyniki. A przy tej cyscie jajników czy ciąży jest jakos mniej podwyższone niż przy nowotworach ? Ostatnio w czasie bolesnej miesisczce tez dostałam na te badanie ale zrobiłam je w pod koniec miesiączki i bylo lekko podwyższone i lekarz powiedzial ze skoro jest to wykonane w czasie miesiączki to badanie trzeba powtórzyć i przez moje zmiany w pracy nie miałam jak powtórzyć badania i teraz dopiero poszłam jak podbrzusze zaczęło boleć

Gość gość
Nie przejmuj się, jestem lekarzem i domyślam się, że Twojemu lekarzowi chodziło o oznaczenie markera w kontekście endometriozy.. sądząc po objawach. Często się go oznacza w tym schorzeniu przed poszerzeniem diagnostyki. Jeśli jest podwyższony może nakierować na rozpoznanie. Pozdrawiam:)

Gość gość
Dziękuję za dore slowo chociaż moze noc spokojnie prześpię.

Gość gość
Odebrałam juz wyniki i ca- 125 mam w normie 27,71 a jest morfologia tez dobra wynik OB jest 12 i ogólne badanie moczu mię wiem tylko co to jest składniki mineralne i pisze b. Liczne bakterie albo 6. Liczne bakterie

Gość gość
I krwinki białe 3-4